Yahudi basını: "İnkâr etmeyin, Türkiye olmadan yapamazlar"

İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye’nin Akdeniz'de üstünlük sağladığını ve bunun inkâr edilemeyeceğini kaydetti. Gazete, Orta Doğu ülkelerinin, faaliyetlerini artık Türkiye'nin kontrolü olmadan sürdüremeyeceğini vurguladı. 

GÜNDEM 03.06.2020, 14:25
Yahudi basını: "İnkâr etmeyin, Türkiye olmadan yapamazlar"

Libya ordusunun, Türkiye'nin desteğini alarak, gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e karşı başarılı sonuçlar elde etmesi, çıkarlarına zarar geleceğini düşünen bazı devletleri kaygılandırıyor. 

Darbeci Halife Hafter'e peş peşe vurulan darbelerin ardından özellikle Fransa, Mısır ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere yabancı devletler, Türkiye'nin Akdeniz'de potansiyel bir güç haline gelmesinden rahatsız oldu. 

Türkiye'nin, hem bölgede askeri gücünü göstererek, gayrimeşru rejimlerin önüne geçeceğine yönelik mesaj vermesi hem de Libya ile önceden Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması'nı imzalaması, diğer devletleri iyice endişelendirdi.

İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye'nin Akdeniz'de üstünlük kazandığını ve bu durumun inkâr edilemeyeceğini bildirdi. 

Gazetede yayımlanan makalede, Libya'nın darbeci Halife Hafter kuvvetlerine karşı kazandığı başarıda Türkiye'nin kilit bir rol oynadığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin Akdeniz'i kontrol etmesinde askeri iş birliğinin etkili olduğu kaydedilen makalede, Libya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmaya da yer verildi.

"Türkiye olmadan yapamazlar"

Söz konusu makalede, Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması ile birlikte Akdeniz'de kritik bir role sahip olduğu ifade edilerek, Orta Doğu ülkelerinin, faaliyetlerini artık Türkiye'nin kontrolü olmadan sürdüremeyeceği vurgulandı.

Yorumlar (0)