4 bin 562 personel TSK'dan ihraç edildi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın onayıyla 4 bin 562 personel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilirken, 531 emekli askerin rütbeleri de geri alındı. 

GÜNDEM 03.06.2020, 14:39
4 bin 562 personel TSK'dan ihraç edildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir yandan yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı farklı tedbirler almayı sürdürürken, diğer yandan her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesini devam ettiriyor.

Türk Silahlı kuvvetleri (TSK), yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarında terör örgütüne darbe üstüne darbe indirirken, FETÖ ile kesintisiz mücadele etmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı tüm birlik, komutanlık ve karargâhlarda yürütülen çalışmalarda, FETÖ ile ilişkisi olabilecek personel araştırılıyor. 

Olağanüstü halin (OHAL) kaldırılmasından itibaren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın onayı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) bugüne kadar 4 bin 562 personel ihraç edildi.

Bu ihraç işlemlerinin 3554'ü 2019 yılında, 1003'ü ise 2020 yılında yapıldı.

Öte yandan, 531 emekli askerin rütbelerinin geri alındığı bildirildi.

Bakan Akar'ın süreci büyük bir dikkatle ve hassasiyetle takip ettiği belirtilirken, kendisinin önüne gelen dosyalara ilişkin hemen işlem gerçekleştirdiği, bu konuda bekleyen bir dosyanın mevcut olmadığı kaydedildi.

Yorumlar (0)