Yağışlar geri geliyor! 16 Mayıs 2022 yurtta hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olurken bazı bölgelerde öğle saatlerinden sonra sağanak yağışların yaşanması bekleniyor.

GÜNDEM 16.05.2022, 09:25
Yağışlar geri geliyor! 16 Mayıs 2022 yurtta hava durumu…

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öte yandan Trakya’nın kuzeybatısı, Marmara’nın güneyi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Ordu ve Bolu çevreleri gök gürültülü sağanak yağışlı şekilde olacak. Öte yandan yağışların Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli bir şekilde yaşanması da bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinin batısı ve Akdeniz bölgesinin doğusunda da yer yer toz aşınımlarının yaşanması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen tahminlere göre bugün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üstünde yer alacak. Rüzgarın ise batı bölgelerinde kuzeybatı yönünden Akdeniz bölgelerinde ise kuzeybatı yönünden esmesi bekleniyor. Başkent Ankara’da hava yer yer çok bulutluyken öğle saatlerinden sonra yağışların yaşanması bekleniyor. İstanbul’da hava yer yer çok bulutluyken hava sıcaklığı 24 derece. İzmir ve Adana’da da hava yer yer çok bulutlu ve hava sıcaklıkları 28 derece. Antalya’da parçalı bulutlu olan hava öğle saatlerinden sonra yerini yağmurlara bırakacak. Sabah saatlerinde yağışın etkili olacağı Erzurum ise 16 derece. Yer yer parçalı bulutlu olan Trabzon’da öğle saatlerinden sonra sağanak yağışların yağması bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışın etkili olması beklendiği Diyarbakır’da ise hava 25 derece.

Yorumlar (0)