Washington Post'a 'terörist' tepkileri!

Washington Post gazetesinin terör örgütü PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ı yazısını yayımlamasına sert tepki geldi.

GÜNDEM 04.07.2019, 08:25 04.07.2019, 08:29
Washington Post'a 'terörist' tepkileri!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Washington Post gazetesinin terör örgütü PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın yazısını yayımlamasını, büyük bir skandal olarak nitelendirdi.

İbrahim Kalın, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"ABD ve AB’nin terör örgütleri listesinde olan ve ABD yönetiminin başına ödül koyduğu bir teröriste sayfalarını açan Washington Post, açıkça terör propagandası yapmakta ve ABD yasalarını da çiğnemektedir. Bunun basın ve ifade özgürlüğü ile izah edilmesi mümkün değildir. Bu durum, El-Kaide yahut DEAŞ terör örgütünün bir mensubuna gazete yazısı yazdırmaktan farksızdır. Bir terör örgütünün başını Kürtlerin temsilcisi gibi göstermek, her şeyden önce Kürtlere yapılmış bir hakarettir. Türkiye, terörün her türüne ve onun destekçilerine karşı kararlılıkla mücadele vermeye devam edecektir."

"Terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması elzemdir"

Dışişleri Bakanlığından da konuya ilişkin sert tepki geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD dahil birçok ülkeninn terör örgütleri listesinde bulunan ve onbinlerce masum insanı hunharca katletmiş olan PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık'ın, Washington Post gazetesi aracılığıyla alenen terör propagandası yaptığı kaydedildi.

Uluslararası toplumun terörizmle mücadelede en önemli taahhüdü olan 'terörizmin teşvik edilmesinin önlenmesi' ilkesinin ağır bir şekilde ihlal edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması elzemdir. PKK'nın terör propagandasına alet olan ve DEAŞ, El Kaide ile diğer terör örgütleri konusunda sergilenen duyarlılıkla bağdaşmayan bu yaklaşım, terörle mücadelede iki yüzlü uygulamanın yeni ve vahim bir örneğidir."

"Gazetecilik mesleğini dibe vurdurttu"

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da terör örgütü PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın yazısını yayımlayan Washington Post gazetesini eleştirdi.

Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK'nın 40 bin cana mal olduğuna ve Türkiye, ABD, NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından terör örgütü olarak tanınmasına işaret ederek, "Bu gerçekleri görmezden gelerek ABD tarafından aranan PKK'nın kana susamış liderlerine sayfalarını açan Washington Post gazetesi, gazetecilik mesleğini dibe vurdurttu." ifadesine yer verdi. 

Terör örgütü lideri Bayık'a gazetede söz verilmesini, 'Türk milletine ve PKK terör örgütünün kurbanı olan on binlerce masum erkek, kadın ve çocuğa hakaret' olarak değerlendiren Kılıç, "ABD Yüksek Yargısının, terör örgütünün şiddet içermeyen faaliyetlerine bile destek verilmesini, ABD'deki anti-terör kurallarını çiğnemek olarak görmesi de dikkate alınmalıdır." dedi.
 

Yorumlar (0)