Vuhan'dan getirilen 42 kişi gözlem altındı

Yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgınının başladığı Çin'in Vuhan şehrinden Türkiye'ye gelen uçakta bulunanlar gözlem altına alındı.

GÜNDEM 02.02.2020, 12:56 02.02.2020, 14:03
Vuhan'dan getirilen 42 kişi gözlem altındı

İlk yeni tip koronavirüsün (2019-nVoC) tespit edildiği ve salgının en ağır yaşandığı Çin'in Vuhan şehrindeki 32'si Türk 42 kişiyi taşıyan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Koca Yusuf, Ankara'ya teker koydu.

42 kişiyi getiren A400 M tipi askeri kargo uçağı Koca Yusuf, Etimesgut Askerî Havaalanı’na inişinin ardından hangarların arkasındaki en uzak ve tecrit edilmiş alana çekildi.

Koca Yusuf üzerinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) uzmanları tarafından arındırma işlemi yapıldı.

KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) gaz maskesi ve KBRN özel kıyafeti giymiş personel tarafından özel kimyasallar ve teçhizat kullanılarak, uçağın iç ve dış arındırma işlemleri tamamlandı.

Uçak üzerinde yapılan arındırma işleminin ardından meydana kurulan KBRN Dekontaminasyon Çadırı'nda her uçak personeli için tek tek kontrol ve arındırma işlemi yapıldı.

Yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan şehrinden uçakla Ankara'ya getirilen 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve bir Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 yolcu ile mürettebat, teknik ekip ve sağlık personelinden oluşan toplam 62 kişi, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Hastane etrafında güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)