Vatandaşlar Ayasofya'ya akın etti!

Vatandaşlar, sabah namazını kılmak üzere Ayasofya'ya akın etti. Bölgeye alınmayan vatandaşlar, sabah namazı için yollarda saf tuttular.

GÜNDEM 24.07.2020, 09:19
Vatandaşlar Ayasofya'ya akın etti!

Ayasofya'yı 1934 yılında müze haline getiren Bakanlar Kurulu kararı iptal edilmişti. Böylece Ayasofya cami statüsüne yeniden kavuşmuş, ibadete açılarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi adını almıştı.

Alınan karara özellikle Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) olmak üzere birçok ülkeden sert tepki gelmişti. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, cuma namazı için hazırlıkların yapılması ve güvenlik tedbirlerinin alınması nedeniyle girişlere kapatıldı.

Sabah namazını kılmak üzere gelenlerin güvenlik noktalarında durduruldukları görüldü. Ellerinde seccadeleri olan vatandaşların bazılarının farklı camilere gitmek üzere yola koyuldukları, bazılarının ise durduruldukları güvenlik noktalarında namaz kıldıkları fark edildi. 

Öte yandan, bölgeye saat 10.00'dan alınacaklarına dair vatandaşlara uyarı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske ve seccade dağıtımının gerçekleştirileceğini, meydanlarda ise mobil büfe ve çadırların kurulacağını bildirmişti.

Öte yandan, Yenikapı, Sultanahmet, Kazlıçeşme, Gülhane, Firuzağa ve Eminönü Meydan'da yer alan tuvaletlerin 24 saat boyunca açık tutulacağı ve ücretsiz olarak hizmet sunacağı ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)