Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı

Van vilayetinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü Tuşba ilçesinde organize edilen çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

GÜNDEM 02.04.2021, 17:34 02.04.2021, 18:45
Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı

Kutlamalar Cuma namazı sonrası vatandaşlara lokma tatlısı ikramıyla başladı.

15 Temmuz Şehitler Parkı’nda etkinlikler düzenlendi

Vatandaşlara yapılan ikramın ardından daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması için 15 Temmuz Şehitler Parkı’na geçildi. Daha sonra ise etkinlik konuşmalar ile devam etti.

“Bu aziz günü şerefle kutluyoruz”

Van vilayetinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 2 Nisan’ı şerefle kutladıklarını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van halkının düşmana unutamayacakları bir tarih dersi verdiğini söyledi.

Akman, “Bugün ya istiklal ya ölüm diyenlerin, ölürsem şehit kalırsam gazi diyenlerin günüdür. Bu toprakları bize vatan kılan aziz ecdadımızın ruhları şad olsun. Onlar düşmanla vuruşup bu toprakları bize vatan kıldılar. 2 Nisan bu güzel memleketin zafer bayramı günüdür” dedi.

“Zeve’de yaşananları unutanlar bugünün Suriye’sini anlayamazlar”

Zeve’de yaşanan katliamları unutanların bugün Suriye halkının çektiği acıları anlayamayacağını dile getiren Başkan Akman, “Türkiye’miz bölgede geliştikçe bize düşman olanların sayısı da artacaktır. Ancak bundan 103 yıl evvel nasıl düşmana aman vermediysek bugünde hiçbir düşmana bu topraklarda geçit vermeyiz. O sebeple ülkemiz ve milletimiz bu hususta gerekli, her türlü güce ve imkâna sahiptir. Ülkemiz ve şehrimiz için canını bu topraklara ve bizlerin geleceğine feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor aziz Vanlıların bayram gününü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen etkinlik Tuşba Belediyesi Folklor Ekibi bir gösteri, ip çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışlarıyla devam etti. Ardından ise etkinlik, Grup Yakamoz’un verdiği konserle sona erdi.

Yorumlar (0)