Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu’nun mirasında kriz çıktı!

2020 yılının Temmuz hayatında yaşam savaşını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, tüm mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Ancak mirasa ilişkin süren davada kriz çıktı. Derneğin masraf konusundaki talepleri yinelendi. Ayrıca tereke idare memurluğu görevini yapan avukat, mahkeme tarafından görevden alındı.

MAGAZİN 02.04.2021, 17:45 03.04.2021, 17:37
Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu’nun mirasında kriz çıktı!

97 yaşındayken geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Huysuz Virjin lakaplı şovmen Seyfi Dursunoğlu, mirasını ÇYDD yani Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu’nun mirasına göre usta sanatçının bankasında bulunan paralar ve Üsküdar Kandilli’deki evi ÇYDD’nin olmuştu. Şahsi eşyalarını yeğeni Güliz Buyrukbilen’e bırakan Dursunoğlu, otomobilini de uzun yıllar beraber çalıştığı Ümit Yazıcı’ya bırakmıştı.

ÇYDD, tereke tespit davası açtı

Ancak bu vasiyetler, neredeyse Dursunoğlu’nun vefatı üzerinden bir yıl geçmesine yaklaşılmışken gerçekleşmedi. Bunun nedeni ise, Dursunoğlu’nun yeğenleri Evren Saydam ve Cemal Erhan Saydam tarafından açılan davalar oldu. Yeğenler, vasiyetnamenin iptal edilmesi için dava açarken, ÇYDD tarafından da vasiyet için tereke tespit davası açıldı. Geçtiğimiz günlerde görülen davaya, tarafların avukatları katıldı.

Tereke idare memurunun görevi iptal edildi

Dursunoğlu’nun Kandilli’deki evinde keşif yapan mahkeme heyeti, bir rapor hazırladı. Tereke için harcamalar yapıldığını belirten dernek avukatı, bu harcamaların miras olarak kalan paradan karşılanması için talepte bulundu. Talebin tereke idare memuru tarafından değerlendirilmesine karar veren mahkeme başkanı, daha birkaç zaman önce tereke idare memuru olarak atanan avukatın görevini de iptal ettiğini duyurdu. Gerekçe olarak ise, raporun zamanında teslim edilmemesi sunuldu.

Yorumlar (0)