Valilikten 'kayıp Suudi turist' açıklaması

İstanbul'da ailesinin hakkında kayıp başvurusunda bulunduğu 3 çocuk annesi Suudi turist kadının, ailesinden kendi isteğiyle ayrıldığı bildirildi.

GÜNDEM 27.08.2019, 12:29
Valilikten 'kayıp Suudi turist' açıklaması

İstanbul Valiliği, bazı yabancı basın yayın kuruluşları tarafından yapılan "Türkiye'de Suudi bir kadın turist kayboldu" haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Valilik tarafından bazı yabancı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne 15 Ağustos'ta müracaat eden Suudi Arabistan uyruklu A.M.A., eşi ve 3 çocuğuyla birlikte turist olarak geldikleri İstanbul'da, eşinin 14 Ağustos'ta kaybolduğu ihbarında bulunmuştur.

İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından başlatılan detaylı arama çalışmaları neticesinde; kayıp ihbarı yapılan A.I.B.A isimli kadının, ailesiyle kaldıkları otelden herhangi bir zorlama olmaksızın, kendi isteğiyle ve yaya olarak ayrıldığı, 26 Ağustos 2019 tarihinde kendisine ulaşılarak, ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu yönünde bilgi verildiği, ülkesinin konsolosluk görevlisi eşliğinde 'bilgi sahibi' sıfatıyla alınan ifadesinde, ailesinden kendi isteğiyle ayrıldığı, kimseden şikayetçi olmadığı ve konusu suç teşkil edecek herhangi bir duruma rastlanılmadığından, aynı gün polis merkezinden ayrıldığı anlaşılmıştır."

Büyükelçilikten de açıklama geldi

Diğer bir yandan, Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, kaybolan Suudi Arabistan vatandaşının bulunduğu ve Suudi Arabistan'a dönüşü için işlemlerin başladığı kaydedildi.

Açıklamada, Türk güvenlik makamları tarafından olaya ilişkin yürütülen soruşturmaların büyükelçilik ve başkonsolosluk tarafından takip edildiği vurgulandı.

Abeer el Enezi’nin sağlık durumunun iyi olduğu ve en kısa sürede Suudi Arabistan'a dönüşünü kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Ne olmuştu?

Suudi turist kadının bir caddede alışveriş yaparken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından yüzüne bir şey sıkıldıktan sonra bayıldığı ve ardından kaçırıldığı anların güvenlik kameralarına yansıdığı ileri sürülmüştü.

Turist kadının Avrupa yakasındaki bir otelde kalan çocuklarından ve eşinden habersiz kayıplara karıştığı iddia edilmişti. 

Yorumlar (0)