FETÖ elebaşının şoförü tutuklandı

FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'de yaşadığı dönemde şoförlüğünü yapan ve daha sonra kapatılan FEM Dershanelerinin genel müdürlüğünü yürüten Mehmet Demircan ile eşi, Üsküdar'da saklandıkları hücre evinde gözaltına alındı.

GÜNDEM 27.08.2019, 12:38
FETÖ elebaşının şoförü tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) deşifre edilmesine yönelik yürütülen koordineli çalışmalar dahilinde, 21 Ağustos günü Üsküdar'da 'gaybubet evi' olarak adlandırılan örgüte ait hücre evine operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'de bulunduğu süreçte şoförlüğünü yapan, daha sonra kapatılan FEM Dershanelerinin genel müdürlüğünü yürüten ve örgüt içerisinde üst düzey mahrem konumda bulunan Mehmet Demircan ile eşi Fatma Nuray Demircan gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramalar sonucu çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Demircan tutuklandı. Eşi Fatma Nuray Demircan ise adli kontrol şartı ve ev hapsi kararıyla serbest kaldı.

Yorumlar (0)