Vaka sayısı düştü, uçak sayısı arttı: Antalya'ya turist akını

Antalya’ya haziran ayının ilk haftasında 80 bini aşkın turist geldi. Daha evvel günlük 50-60 bandında uçak inişinin yapıldığı havaalanında bu sayı günlük 100’e kadar çıkarken, yükselmedeki en büyük rolün aşılamadaki artış ve pozitif vaka sayısındaki düşüş olduğu görülüyor.

GÜNDEM 08.06.2021, 20:23 09.06.2021, 17:33
Vaka sayısı düştü, uçak sayısı arttı: Antalya'ya turist akını

Turizm başkenti Antalya’da sezonunun başlaması ile birlikte kente gelen turist sayısında artış yaşanıyor. Özellikle ülkemizin aşılamada 31 milyon sayısını aşması, pozitif vaka sayılarında ciddi düşüş meydana gelmesi ile birlikte turizmin yaz sezonunda hareketleneceği tahmin ediliyor. Sezonun başlaması ile birlikte havaalanında salgına karşı alınan tedbirler de arttırıldı. 

Havalimanında sıkı önlemler

Havayolu ile şehre gelen yerli ve yabancı turistler, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde bir dizi işlemden geçiyor. Sosyal mesafe, maske ve temizlik hususlarının ön planda tutulduğu havaalanında, termal kameralarla geçişleri taranan yolcular, herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde ise hazırlanan karantina odalarına yönlendiriliyor. Ayrıca havaalanı çıkışında koronavirüs testi için gelişmiş PCR testi alanları da yer alıyor.

“Alınan tedbirler geliştirildi”

Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, havaalanındaki tedbirler ve turizm verileri ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Varol, alınan tedbirlerin geçtiğimiz sene de alındığını, bu sene ise tedbirleri geliştirerek devam ettiklerini dile getirerek, “Her bir yolcu terminale girdiği esnada muhakkak buradan geçerek ısı değerlendirmesi yapılıyor. Ateşi yüksek olan yolculara zaten belli bir karantina süreci uygulanıyor. Öte yandan, bizim özellikle altını çizdiğimiz 3 temel husus var; sosyal mesafeyi korumak, maske takmak ve temizlik. Bunlar yine baktığımız zaman havaalanımızın her yerinde yolcularımıza tekrar ve tekrar anımsatmak üzere birçok görselle paylaşılmış vaziyette.” dedi.

Yorumlar (0)