Uzungöl'e giden yol kapandı

Trabzon'da yoğun yağışların ardından heyelan meydana geldi. Turizm bölgesi olan Uzungöl'e giden yol kapandı.

GÜNDEM 01.11.2019, 14:47
Uzungöl'e giden yol kapandı

Trabzon'un Çaykara ilçesinde, Uzungöl'e 30 kilometre uzaklıktaki yolda dün gece saat 23.00 sıralarında sağanak yağış etkisini gösterdi. Etkili olan yağış sonrasında Holo Boğazı mevkiinde yapımı devam eden tünelin üst tarafında heyelan meydana geldi.

Yamaçtan inen toprak ve ağaç parçaları sebebiyle yol trafiğe kapandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ve belediye ekipleri incelemeler yaptı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı belirlendikten sonra iş makineleriyle yolun temizlenmesi için çalışmalara başlandı.

Çalışmalar devam ediyor

Gerekli incelemelerin ve alınacak tedbirlerin tamamlanmasının ardından yapımında sona gelinen 2 tünelin 1 tanesi kontrollü olarak araç trafiğine açıldı. Trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Dernekpazarı Kaymakamlığı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"Son anda kurtulduk"

Tatil amacıyla Uzungöl'e giderken yolda heyelan meydana geldiğini söyleyen Fatih Başdemir, "Heyelan olan bölgeden geçmemize 5-10 dakika kala olay yaşanmış. Allah korudu, heyelan altında kalmaktan son anda kurtulduk. Yetkililer gelip tüneli ulaşıma açınca biz de yolumuza devam ettik." dedi.

Heyelanın olduğu bölgedeki tünel girişinde işletmesi olan Yılmaz Kumaş da tünelde yapılan patlatmaların heyelanı tetiklediğini ileri sürerek, " Uzun süredir burada bir tünel çalışması yapılıyor. Çalışmalar kapsamında sürekli ateşleme yapıyorlar. Zannediyorum ki bu ateşlemelerin etkisiyle gevşeyen kayalar yağmur da yağınca yola düştü. Şans eseri o esnada yol boştu da bir facia yaşanmadı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)