Hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

En çok hijyen probleminin yaşandığı ülkelerden biri olan Hindistan'da, başkent Yeni Delhi de hava kirliliği ile boğuşuyor. Kirlilik öyle bir noktaya ulaştı ki, eğitime salıya kadar ara verildi.

DÜNYA 01.11.2019, 15:05
Hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hava kalitesinin "tehlikeli" seviyeye ulaşması nedeniyle 5 Kasım Salı gününe kadar eğitime ara verildiği duyuruldu.

Hindistan basınında yer alan haberlere göre, Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Delhi'deki hava kirliliği seviyesi çok yükseldi. Bu sebeple 5 Kasım'a kadar okulların kapalı kalmasına karar verildi." dedi.

Adeta gaz odasına dönüştü

Delhi'nin adeta "gaz odası" hâlini aldığını söyleyen Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, öğrencilerin hava kirliliğinden asgari düzeyde etkilenmesi için okul yönetimlerinden açık hava etkinliklerini ve spor faaliyetlerini 5 Kasım'a kadar durdurmalarının talep edildiğini kaydetti.

Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, halkın açık alanlarda spor yapmaması tavsiyesinde bulunarak, hava kirliliği seviyesi azalıncaya kadar bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Hava kirliliği seviyesi "tehlikeli" düzeye ulaştı

Başkent Delhi'deki 37 hava kalitesi izleme istasyonunun tamamı hava kalitesi indeksini 400'ün üzerinde gösterdi. Bazı bölgelerde bu seviyenin 700'ün üzerine çıkarak tehlikeli seviyeye geldiği açıklanmıştı.

Öğrencilere maske dağıtıldı

Çevre eyaletlerde yakılan anızlar nedeniyle başkent Delhi'deki hava kirliliğinin iki katına çıktığı bilgisini veren Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, özel ve devlet okullarındaki öğrencilere bu sabah maske dağıtıldığını söylemişti.

Haryana ve Pencap eyaletlerinde yakılan anızlara, Işık Bayramı Diwali Festivali sırasında yoğun olarak patlatılan havai fişekler ve yakılan kutlama ateşleri eklenince, Yeni Delhi'deki hava kalitesi çok düşük seviyeye düşmüştü.

En kirli havaya sahip 10 şehir de Hindistan'da

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) geçen yıl yayımladığı verilere göre, dünyada hava kirliliğinin en fazla olduğu 10 şehir de Hindistan'da bulunuyor.

Yorumlar (0)