Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? YÖK açıkladı

Üniversitelerin açılacağı iddialarına dair YÖK'ten bir duyuru geldi. YÖK, "Sağlık Bakanlığı'nın öneri kararının üniversitelere bildirilmesinin ardından bu konu tekrar gündeme gelmemiştir." açıklaması geldi.

GÜNDEM 15.11.2020, 20:15 16.11.2020, 16:55
Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? YÖK açıkladı

Üniversitelerin açılacağı iddialarına dair YÖK'den bir duyuru geldi. YÖK, "Sağlık Bakanlığı'nın öneri kararının üniversitelere bildirilmesinin ardından bu konu tekrar gündeme gelmemiştir." açıklaması geldi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde gerçekleştirdiği konuşmada, "İnşallah mümkün olan en kısa zamanda, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı umuyoruz." demişti.

YÖK açıklama yaptı

Koronavirüs vaka sayıları yükselmeyi sürdürürken, YÖK'ten üniversitelerin açılmasıyla ilgili yeni bir duyuru geldi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada platformlarında; ‘Yüksek Ögretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç duyurdu: COVID-19 önlemleri kapsamında üniversitelerimizin açılmasına karar verilmiştir. Üniversitelerimiz akademik takvimlerini yüz yüze olacak biçimde hazırlayabilirler.’ şeklinde paylaşımlar yer almaktadır ve bazı basın mensubu arkadaşlarımız söz konusu açıklamaların doğruluğunu teyit etmek istemişlerdir. Başkan beyin bu tarz bir açıklaması bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın öneri kararının üniversitelere bildirilmesinin ardından bu konu tekrar gündeme gelmemiştir."

Yorumlar (0)