Gelecek Partisi oy oranını açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partinin oy oranını açıkladı.

SİYASET 15.11.2020, 20:50 15.11.2020, 20:57
Gelecek Partisi oy oranını açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partinin oy oranını açıkladı.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'ın ekim ayında yayımlanmış 7 farklı anketin ortalamasını paylaşmasını değerlendirdi.

"Oy oranımız yüzde 5-8 bandında"

Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi'nin oy oranının yüzde 5-8 bandında olduğunu belirterek, söz konusu oranın anketlere neden yansımadığını şu şekilde anlattı:

"Neden yansımıyor? Çünkü insanlar korkuyor. İnsanlar 'Gelecek Partisi'ne oy vereceğim' diyebiliyor mu? İnsanlar nasıl desin bunu? İşi var, aşı var, eşi var, evlatları var... Esnaf vergi memurları gelecek. Defterleri karıştıracak. Fabrikaları denetlenecek.

Benim arkadaşlarımın haftalarca fabrikaları denetlendi. Bu insanlar Gelecek Partisi'ne oy vereceklerini söyleyemiyorlar. Bizim gerçekleştirdiğimiz anketlerde, yüzde 5 ile 8 bandında bir oy potansiyeline sahibiz. Neden 5 ile 8 durumdayız? Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 25 milyon adet oyu bir teraziye koyun. Bir de 10 bin oyu başka bir teraziye koyun. Hatta abartacağım; 1 oy, 25 milyon oyun üzerine çıkabiliyor. Çünkü 50+1'i o 1 oy gerçekleştirebiliyor. Yüzde 5-8 çok ciddi bir oy oranıdır. Bunu iki ile çarpmak gerekir."

Yorumlar (0)