Ünal Nadira'yla ilgili ifade vermiş

AK Parti milletvekilinin çalışanı Kadirova'nın şüpheli intiharı! hala gündemde. Bugün de Şirin Ünal'ın soruşturma dosyasında "şüpheli" olmadığı öne sürüldü.

GÜNDEM 02.10.2019, 17:57
Ünal Nadira'yla ilgili ifade vermiş

Alican Uludağ'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde yaptığı habere göre evde diğer çalışan kadının ifadesinde taciz iddiasından bahsetmemesi Nadira'nın arkadaşı Niyazova'nın anlatımıyla uymadığı için savcılık tarafından "çelişkili" bulunuyor.

Avukat Erden:"Kirletmeye yönelik bir uğraş"

Kadirova ailesinin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden'in eleştirileri savcılığa yöneliyor.Erden'e göre savcılığın soruşturmayı yürütmek yerine tanıklara Nadira’yla ilgili fuhuş iddialarını  sormasını eleştiren Erden, bu tavrın "soruşturma sürecini Nadira açısından kirletmeye yönelik bir uğraş" olarak tanımlıyor.

Erden'in savcılığın aydınlatması gerektiğini düşündüğü pek çok alan var.

-Evdeki herkesin,Nadira dahil, swap(kurşun artığı) örneklerinin alınması
-Nadira'nın ölümünün ardından silah içinde şarjör olmamasının araştırmaya tabi tutulması
-Nadira'nın ölüm saatinin teknolojik aletleri kullanım saatiyle karşılaştırılarak detaylandırılması
-Silahın ateş aldığı pozisyon, açı, mesafe ve sailahla ilgili tüm şüphelerin giderilmesi

Erden'in talepleri arasında yer alıyor.

"Ünal ifade vermiş"

Odatv'de Müyesser Yıldız  Ünal'ın o gece ifade vermek istediğinin ve verdiğinin iddia edildiğini yazıyor.

Silahla ilgili karışıklık

Ünal'ın ifadesine göre Nadira'nın odasına polisle beraber girilerek tüm eşyalar ve Ünal'ın 3 silahı  polise teslim edildiği için silahla ilgili karışıklıklar olabilir. 

Kadirova'nın ağabeyiyle ne oldu?

Sürecin hukuka aykırı bir yanının bulunmadığını ve şüphe altında kalmak istemeyeceğini ifade eden Ünal'ın, her şeyin prosedüre uygun yapıldığını ve Nadira'nın abisiyle "helalleşerek" ayrıldıklarını anlattığı kaydedildi.

Son kaydedilenlere göre savcılık hala resmî bir açıklamada bulunmadı.Yıldız ise bu durumu "9 gün geçti; Şirin Ünal susuyor... Emniyet ve Savcılık, soruşturmanın nasıl yürüdüğü, dosyada ne olup olmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuyor..." ifadeleriyle değerlendiriyor.

Yorumlar (0)