Motorine gece yarısı indirimi!

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 14 kuruş indirim yapılacak.

EKONOMİ 02.10.2019, 17:54
Motorine gece yarısı indirimi!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) edinilen bilgiye göre, indirim motorinin pompa fiyatına ortalama 7 kuruş olarak yansıyacak, kalan 7 kuruş devreye alınan eşel mobil sistemi kaynaklı ÖTV gelirinin yerine konmasına gidecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki fiyatlar

Böylece, Ankara’da ortalama 6,56 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,49 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 6,47 liradan 6,40 liraya, İzmir’de 6,59 liradan 6,52 liraya düşecek.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanmanın ardından dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti lesebebiy şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artışla birlikte yurt içi pompa fiyatlarında yaşanan artışlar, eşel mobil sistemi kapsamında yapılan ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmek isteniyor.

Yorumlar (0)