Uludağ'da kaybolan kadın, 3 gün sonra sağ bulundu

Bursa’nın Uludağ ilçesinde ormana odun toplamak için giden ve daha sonra kaybolan 59 yaşındaki Gülefer Boynukısa, 3 gün sonra sağ olarak bulundu. 

GÜNDEM 26.07.2021, 07:46
Uludağ'da kaybolan kadın, 3 gün sonra sağ bulundu

Uludağ’da Gülefer Boynukısa, geçen cuma günü odun toplamak için gittiği ormanda kaybolmuştu.

Arama çalışmaları hemen başlatıldı

Uzun bir zaman geçmesine rağmen geri dönmeyen Gülefer Boynukısa’nın yakınları, hemen jandarmaya kayıp ihbarı yaptı.

İHH, AKUT, NAK, ANDA ve AFAD arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 100’e yakın personelle arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

Kaybolduktan sonra uzun bir süre yürüdüğü belirtilen Boynukısa, bugün Kaplıkaya Mahallesi'nin üst bölgelerinde ormanlık bölgede bir grup piknikçiye rastladı.

Piknik yapan gruba kaybolduğunu anlatan kadının durumu, hemen jandarmaya bildirildi.

Askerlerden biri ayakkabısını verdi

İhbar üzerine JAK ekipleri hemen harekete geçti ve kadını kaybolduğu yerden 25 kilometre uzaklıkta bir yerde buldu. Askerlerden biri, bir süre sırtta taşınan kadına ayakkabısını verdi.

Bitkin halde olduğu görülen kadın, gazetecilere yaptığı konuşmada, "Dolaştım dolaştım aşağı indim, yola çıktım sonra birine denk geldim." sözlerini kullandı. Bu süre içinde Boynukısa, yiyecek bir şey bulamadığını aktardı.

“Su içmiş ama hiçbir şey yiyememiş”

AFAD Bursa Müdürü Yalçın Mumcu, kayıp kadınının sağ olarak bulunması sebebiyle hem kendilerinin hem de ailesinin çok mutlu olduklarını dile getirirken, kadının sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı ve "Sadece su içmiş. Hiçbir şey yememiş fakat acıkmış..” açıklamasını yaptı.

Sağ bulunduğu haberi gelince Gülefer Boynukısa'nın eşinin de çok mutlu olduğunu kaydeden Mumcu, "Defalarca boynumuza sarıldı." sözlerini kullandı.

Mumcu, çalışmaları dolayısıyla bütün ekiplere teşekkürlerini iletti.

Gülefer Boynukısa, sağlık kontrolü için ambulansla hastaneye götürüldü.

Yorumlar (0)