Ukrayna Büyükelçisi açıklamalarda bulundu: Tek başımıza savaşıyoruz

Ukrayna’da Rus işgalinin ikinci günü yaşanırken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 25.02.2022, 13:25
Ukrayna Büyükelçisi açıklamalarda bulundu: Tek başımıza savaşıyoruz

Ukrayna’da gerilim devam ediyor. Askeri müdahalenin ikinci gününde ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar açıklamalarda bulundu.

“Rus ordusunun saldırıda bulunduğu bazı bölgeler işgalden kurtarıldı. Birçok Rus askeri etkisiz hale getirilip öldürüldü. Ancak Kiev hala tehlike altında. Bu mücadeleyi tek başımıza veriyoruz ve yalnız savaşıyoruz. Bizim yaptığımız bu mücadele ve savaş özgürlüğümüzü korumak adına. Biz yine de barış yanlısıyız ve bu arayışımıza son vermiyoruz. Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sağduyulu açıklamalara ve barışa ilişkin açıklamaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Atılacak en önemli adım Rusya’nın saldırganlığının durdurulması. Anlaşmazlıkların masada çözülmesi için adımlar atılması gerekiyor.”

“İlaç ve yakıt ihtiyacı var”

Gıda, ilaç ve yakıt gibi çeşitli ürünlerin tedarikine ihtiyacımız var. Mülteci durumu da gündeme gelebilir. Sivil vatandaşların sağlık durumuna ilişkin özellikle dikkatli olmanızı istiyorum. Rusya’nın füzeleri yüzünden kadın çocuk herkes ölüyor. Böylesi bir durumda Türkiye’nin Ukrayna’ya destek verdiğini ve ülkenin ve vatandaşların yanında yer aldığını görüyorum.

Kiev’de çatışma yaşanıp yaşanmadığına dair gelen bir soru üzerine Bodnar “Şu ana kadar hükümet binalarına yakın bölgelerde bir çatışma yaşanmadı. Bir sabotaj grubu Ukrayna üniforması giyip Kiev sokaklarına girerek panik havası yaratmak istedi.” dedi.

Boğazlar konusu da gündeme geldi

Ukrayna’nın Türkiye’den boğazları kapatmasını istemesi üzerine gelen bir soruyu yanıtlayan Bodnar bunun oldukça anlaşılır bir talep olduğunu doğal olarak Türkiye’nin de bir değerlendirme sürecine girdiğini aktardı. Bodnar ayrıca Türkiye’de yer alan makamların işin ciddiyetini anladığını ve boğazlar konusunda olumlu bir yanıt almayı beklediklerini aktardı.

Açıklamalar bu yönde olurken olaya ilişkin dış basında yer alan haberlerde Kiev’in özellikle dış bölgelerinden her iki tarafa ait askerlerin çatışma halinde olduğu ve kamu binalarının yakınlarında silah seslerinin duyulduğuna dair haberler yer almıştı.

Yorumlar (0)