Uçak enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor

Pistten çıkan Pagasus Havayolları'na ait uçağın enkazını kaldırma çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 09.02.2020, 10:19
Uçak enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine uçan uçağın enkazının parçalara ayrılıp kaldırılması çalışmaları ikinci günde de sürüyor.

Pegasus Hava Yollarının PC2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, 5 Şubat'ta saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine uçmuştu.

Pegasus Hava Yollarının PC2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan Boeing 373 tipi yolcu uçağında dün ara verilen enkaz kaldırma çalışmalarına kaldığı yerden yeniden başlandı.

Uçak enkazının bulunduğu alandaki KAİK (Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu) ekipleri, vinç yardımıyla uçağı parçalara bölüyor.

Pegasus teknik elemanlarının yanı sıra polis ve jandarma görevlilerinin de güvenlik önlemi aldığı çalışma alanında, enkazda olası yangın ihtimali riskine karşın bir itfaiye aracı ve ambulans da hazır bulunduruluyor.

Dün Türkiye'ye gelen Amerika Birleşik Devletleri'nin sivil havacılık otoritesiyle Boeing firması yetkililerinden oluşan 11 kişilik heyet, enkazdaki incelemelerini tamamlamasının ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başlanmıştı.

Yorumlar (0)