Twitch dolandırıcılarına baskın! Kara para aklıyorlardı

Popüler yayıncılık alanlarından olan Twitch’i aracılığıyla sosyal medya üzerinden dolandırıcılık gerçekleştirdikleri iddia edilen şebekeye yönelik İstanbul merkezli Ankara, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Kırşehir ve Adana illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 17.05.2022, 09:42 17.05.2022, 15:43
Twitch dolandırıcılarına baskın! Kara para aklıyorlardı

Twitch üzerinden yapılan yayınlara girerek bilgileri çalınan kredi kartlarıyla yayıncılara para göndererek aradaki geçişi sağladıkları ve bu sayede paraları akladıkları belirlenen şüpheliler yapılan operasyonla beraber yakalandı. Geçtiğimiz günlerde de bu şekilde bir Twitch operasyonu düzenlenmiş ve birçok gözaltı işlemi sağlanmıştı. Gerçekleştirilen bu yeni operasyonun ise ikinci kısım olduğu belirlendi.

Eş zamanlı operasyon düzenlendi

Farklı kişilerin kart bilgileriyle para aklayarak haksız gelir kazanıldığını belirleyen polis ekipleri, gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda 18 şüpheliyi yakaladı.

Dolandırıcılık operasyonunun İstanbul kısmında ise Bağcılardan başlamak üzere 9 ilçedeki bölgelere de operasyonlar düzenlendi. Özel harekât ekiplerinin de desteklediği operasyonu İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü güçleri gerçekleştirdi. Diğer bir yanda baskın düzenlenen bölgelerden birisi de Bağcılar İnönü Mahallesi 425. Cadde de yer alan 3 katlı bir binanın zemin katı oldu. Tespit edilen bölgelere gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında ise nezaret altına alınan zanlılar sorgulanmalar için emniyete sevk edildi.

Yorumlar (0)