Tuzla açıklarında korku dolu anlar

İstanbul'un Tuzla ilçesi açıklarında etkili olan lodos sebebiyle gemi kazası yaşandı. Kazada herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bilgisi verilirken, denizde korku dolu anlar yaşandı.

GÜNDEM 28.02.2020, 08:22
Tuzla açıklarında korku dolu anlar

Akşam saatlerinde Tuzla açıklarında demirlemiş bir gemi, kötü hava koşulları sebebiyle bir anda kıyıya doğru sert bir şekilde sürüklenmeye başladı. Bu sırada önüne çıkan ve lodosun etkisiyle kontrolü sağlayamayan bir başka gemiyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif yan yatan ve su almaya başlayan her iki geminin imdadına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler yetişti.

Denizde gemi kazasının yaşandığı noktaya en yakın kıyıda sağlık ekipleri hazır bekletildi. İki gemideki mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildikten sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kıyıda hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken gemiler de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından güvenli noktalara çekildi.

Diğer taraftan Tuzla açıklarında kötü hava şartlarından ötürü kıyıya sürüklendiği ve kayalıklara yakın sığ bir yerde yan yatan bir tekne de dalgalar arasında kameralar tarafından kaydedildi.

Yorumlar (0)