Türkiye’nin milli davası: Filistin

Birçok dünya ülkesi Gazze’deki katliama sesiz kalırken Türkiye’nin dört bir yanında on binlerce kişi İsrail’i protesto etmek için bir araya geldi. İstanbul’da bir araya toplanan on binlerce kişi Beyazıt’tan Ayasofya’ya yürürken, Konya’da da yeniden refah partisi ile bazı STK’lar Filistin’e destek mitingi gerçekleştirdi. Ayrıca, Ankara’dan Trabzon’a, Elâzığ’dan Sakarya’ya, Diyarbakır’dan Kocaeli’ne kadar birçok kentte Filistin halkına destek ve dayanışma mitingleri düzenlendi.

GÜNDEM 15.10.2023, 16:02 15.10.2023, 17:31
Türkiye’nin milli davası: Filistin

İsrail-Filistin çatışması 9’uncu gününde devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği alçak saldırılarına ara vermiyor. Filistin sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Gazze’de 724’ü çocuk, 458’i kadın olmak üzere toplam 2 bin 329 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 42 kişi de yaralandı. Bu kapsamda Filistin’i milli davası olarak gören Türk halkı, dün tüm Türkiye’de işgalci Filistin devletini protesto etti.

İstanbul’da on binlerce kişi Filistin’e destek için toplandı

İstanbul’da on binlerce kişi dün Beyazıt Meydanı’nda toplandı. Şu ana kadar ki en büyük Filistin mitinglerinden birine ev sahipliği yapan İstanbul’da genç, yaşlı, çocuk demeden binlerce kişi bir araya geldi.

Milli irade platformu çatısı altındaki STK’lar tarafından düzenlenen mitingde, vatandaşlar Ayasofya’ya kadar yürüdü ve İsrail ordusunun bir an evvel durdurulması adına dünya kamuoyuna çağrı yaptı. Yürüyüşe Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerden de Müslüman vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

Yürüyüşe İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar gibi isimler de katıldı.

Ayasofya’da dua edildi

Siyonizm karşıtı sloganlarla Beyazıt’ta başlayan yürüyüş, 1,5 saat sonra Ayasofya’da son buldu. Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya Camii’nde kıldırdığı akşam namazının ardından Filistin’de yaşamını yitirenler için dua edildi. Yürüyüşe katılanlar, edilen duaya hep bir ağızdan ‘amin’ dedi.

Konya’dan Filistin’de destek mesajı

Konya’daki Filistin’e destek mitingi ise Yeniden Refah Partisi ile bazı STK’ların öncülüğünde yapıldı. Hükümet Meydanı’nda gerçekleşen mitinge, yeniden refah partisi genel başkanı Fatih Erbakan ve Hüda-par genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Meydanda toplanan partililer ve vatandaşlar ellerindeki bayrak ve pankartlar ile Filistin’e destek sloganları attı. Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda, İsrail güçlerinin Filistin halkına yönelik uyguladığı orantısız şiddeti gözler önüne seren görüntüler izletildi.

Mitingde konuşma yapan Fatih Erbakan, 43 yıl önce Konya’da yine Kudüs mitingi yapan merhum Necmettin Erbakan’ı rahmet ile andıklarını söyledi.

‘‘Filistin bizim milli davamız’’

Necmettin Erbakan gibi 43 sene sonra aynı dava şuuruyla yeniden Filistin’e, Gazze’ye ve Kudüs’e sahip çıkmak için bir araya geldiklerini belirten Fatih Erbakan, “Konya’da bugün zalime ve zulme karşı çelik gibi irade ile önemli bir duruş sergilediğimizi tüm dünyaya göstereceğiz. ‘Filistin bizim milli davamızdır’ diye haykırmak için bugün burada toplandık. Erbakan hocamızın haykırdığı gibi ‘eğer Amerika İsrail’i çok seviyorsa, alsın İsrail’i Alaska’ya taşısın’ demek için toplandık” şeklinde konuştu.

‘‘Suçlular hesabını verecek!’’

Hüda-par genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise zalim İsrail devletine karşı mazlum Filistin halkının yanında olmak için bir araya geldiklerini söyledi. Bir gün tüm suçluların hesap vereceğini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bütün zalimler yakın zamanda nasıl devrildiklerini görecek. İnsanlıktan nasibini almamış olan İsrail devletine ‘durun’ demek beyhudedir. Onları kınamak durdurmadı, barış çağrıları da kar vermeyecektir. Hepimiz barış istiyoruz fakat Siyonist bir tek şart ile barışa yanaşır. Ya savaşma kapasitesini tümüyle yitirecek ya da kendisi ile savaşmayı göze alan birileri geçip karşılarına dikilecek” dedi.

Konya’daki mitinge görüntülü bağlantı ile katılan Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal ise kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Gazze’deki zulme sesiz kalmayan Türkiye’nin dört bir noktasında İsrail devleti protesto edildi. Ankara’dan Trabzon’a, Elazığ’dan Sakarya’ya, Diyarbakır’dan Kocaeli’ne kadar birçok kentte Filistin halkına destek ve dayanışma mitingleri düzenlendi.

Yorumlar (0)