Türkiye’den Macron'a kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG’nin güdümündeki  “Suriye Demokratik Konseyi” ile olan görüşmesini kınadı.

GÜNDEM 20.07.2021, 17:03 21.07.2021, 11:31 Hanife
Türkiye’den Macron'a kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un  PYD/YPG’nin güdümündeki  “Suriye Demokratik Konseyi” mensupları ile görüşmesini kınadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/ PYD’in güdümündeki “Suriye Demokratik Konseyi” ile görüşmesini kınadıklarını belirten Bilgiç, Fransa'nın Türkiye’nin tüm çağrılarına rağmen eli kanlı terör örgütü ve uzantılarıyla ilişkisini sürdürdüğünü, bununda başta Türkiye'nin milli güvenliği olmak üzere Suriye‘nin siyasi birliğini, bölgede istikrar sağlanma çabalarını ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korunmasına büyük zarar verdiğinin altını çizdi.

Son dönemde bu örgütün Afrin Hastanesi gibi sivil hedefleri bombalayarak sivillere saldırdığını hatırlatan Bilgiç, söz konusu örgütün kendi bünyesine katılmayı reddeden ve bu yönde gösteri düzenleyen gençleri de kanlı bir şekilde bastırdığını belirtti.

Bilgiç açıklamasında son olarak, Türkiye'nin bu eli kanlı terör örgütü ve uzantılarıyla mücadelesini her yerde kararlılıkla devam ettireceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)