Türkiye her an müdahale edebilir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son günlerde bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin artırdığı saldırılara işaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye her an yeniden müdahale edebileceğini bildirdi.

GÜNDEM 04.10.2020, 14:49
Türkiye her an müdahale edebilir!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in Başkent Kulusi programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki son saldırılarına dikkat çekerek, Türkiye'nin bir gece ansızın gelebileceğini söyledi.

PKK'nın, Türkiye'nin bir gece ansızın Suriye'ye geldiğini kaç defa gördüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bunun hem terör örgütüne hem de destekçi ülkelere bir uyarı olduğunun altını çizdi.

"Saldırılar sürerse Türkiye her an müdahale edebilir." diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, tehdit oluşması durumunda müdahalenin Türkiye'nin doğal hakkı olduğunu ve operasyonların her an yapılabileceğini bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın blöf, tehdit ve şantaj ile siyaset yapan bir lider olmadığını tüm dünyanın bildiğini hatırlatan İbrahim Kalın, özellikle Afrin'de, Münbiç, Telabyad ve Rasulayn dolaylarında PYD ve YPG'nin belirlenen sınırların ötesinde saldırılar düzenlediğini, Türkiye'nin sabırlı davrandığını, Rusya, ABD ve İran'ı uyararak saldırılar devam ederse karşılığının sert biçimde verileceğini ilettiklerini açıkladı.

Yorumlar (0)