Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı: Ekmeğe zam var mı?

Ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağına dair şubat ayında görüşme sağlanacağı iddialarına cevap veren Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ekmek fiyatında artış yapılması gündemimizde olan bir konu değil” dedi.

GÜNDEM 23.01.2023, 14:30 23.01.2023, 14:39
Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı: Ekmeğe zam var mı?

Artan maliyetler sebebiyle esnaftan zam talebi geldiğini ifade eden İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, “Şubat ayında bu konuyu görüşeceğiz” demişti. Bu açıklamanın ardından zam yapılacağına dair görüşler belirtilmeye başlamıştı.

“Gündemimizde değil”

Bu olayın ardından açıklamada bulunan Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Aralık döneminde gerçekleştirdiğimiz toplantıda ocak ve şubat ayı zammının gündeme alınmadığını ifade etmiştik. Şu an gündemimizde bir fiyat artışı söz konusu değil." dedi.

Ülke genelinde maksimum kilogram fiyatının 25 TL olduğuna değinen Balcı, "Gram ve fiyat noktasında değişiklikler görülebiliyor. 200 gram ekmek 5 TL’den satılabiliyor. Bu rakamdan daha düşük satış yapanlar var ama kilogram fiyatı 25 lira. Kasım döneminden bu zamana kadar uygulanan fiyat devam ediyor. Bu fiyat ocak ve şubat aylarında da sürecek. Şubat bir araya gelecek herhangi bir durum bulunmuyor. Ben bu durumu oda başkanımızla görüştük. Ekmek fiyatında yükseliş yapmak gündemimizde olan bir konu değil” dedi.

“Yanlış anlaşılma oldu”

Görüşmenin yapılmayacağını ve yanlış anlaşılma olduğunu aktaran Balcı, "Mevcut durumda ekmeğin fiyat artışına dair bir çalışmamız ve toplanma gibi herhangi bir tarih ayarlanmadı. Giderlerimiz konusunda takip sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)