CNBC-e kanalı geri mi dönüyor? Açıklama yapıldı

CNBC-e kanalının eski Genel Yayın Yönetmeni Dr. Artunç Kocabalkan, 2015 yılında Türkiye'den çekilen kanalın mayıstan itibaren yayına başlama olanağının olduğunu kaydetti.

MEDYA 23.01.2023, 15:03 24.01.2023, 09:15
CNBC-e kanalı geri mi dönüyor? Açıklama yapıldı

Dizi ve ekonomi kanalı CNBC-e'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Dr. Artunç Kocabalkan, yayınladığı bir videoda kanalın Türkiye'ye geri dönebileceğini söyledi. Youtube kanalından bir video paylaşan Kocabalkan, yayın haklarının bitmesiyle 2015 senesinde Türkiye'deki yayın süresini bitiren kanalın geri dönmesi amacıyla 2021 senesinden bu zamana dek çaba gösterdiklerini ifade etti.

Kanal yetkilileri tarafından şubat ayında resmi anlaşmaların gerçekleştirilmesi ve imzaların atılması için Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirileceğini söyleyen Kocabalkan, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok yorumcuyla karşınızda olacağız"

Türkiye'ye geleceğini söylüyorum çünkü bizimle veya başka biriyle CNBC-e Türkiye'ye gelecek. Mayıstan itibaren de yayına başlama olanağı bulunuyor. Bu konuya ilişkin göstermiş olduğumuz çaba umuyorum ki farklı bir noktaya gelecek.

Sizler her zaman, Türkiye'de ekonomiyi, finansal piyasaları ve birçok gelişmeyi aktarmak için sesimize ihtiyacınız olduğunu ifade ediyorsunuz. Bizlerin de sizlere ihtiyacı var. Ülkemizde doğruların konuşulmasının büyük bir önemi var. Bu noktada mayısa dek gerekeni yapıp birçok yorumcuyla sizlerle olacağız.

Kanalın geçmişi...

NBC Universal ve Doğuş Yayın Grubu ortaklığıyla 2000 yılı 16 Ekim'inde Türkiye'de yayın yapmak için kurulan kanal, 2015 yılının Eylül ayında kapanmıştı. CNBC-e'nin kapanması sonrasında kanalın adı TLC Türkiye olarak değiştirilmiş ve reality programları yayınlanmaya başlamıştı.

Yorumlar (0)