"Türkiye, egemen güçlere silah pazarı oluyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye, Suriye'de batağa saplandıkça egemen güçlere silah pazarı oluyor" dedi.

GÜNDEM 02.09.2019, 18:13
"Türkiye, egemen güçlere silah pazarı oluyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Hem Rusya hem ABD sahada istedikleri gibi at oynatıyor. Masada da bize silah satışı yapmaya çalışıyorlar. Türkiye, Suriye'de batağa saplandıkça egemen güçlere silah pazarı oluyor." diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplantı yaptı.

Geçen hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünün kutladığını hatırlatan Öztrak, "30 Ağustos Zaferi, bu topraklarda bu milletin büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde emperyalizme attığı çok güçlü bir tokattır." diye konuştu.

DİYANET'İ ELEŞTİRDİ

Öztrak, "Bundan 97 yıl önce nasıl Büyük Zafere sevinemeyen, 'Yunanlılardan kurtulduk bakalım, Mustafa Kemal'den nasıl kurtulacağız?' diyen hainler varsa bugün de Büyük Zaferin Başkomutanının şanlı hatırasını bu milletin gönlünden silmeye çalışan, Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve bu topraklar için canını veren şehitlere kin ve nefretlerini kusmak için fırsat kollayan kara yürekler var. Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos'ta camilerde okuttuğu cuma hutbesinde, 'vatan, istiklal, istikbal, bayrak, şeref, haysiyet, millet' dedi, zillet demeyi de unutmadı ama bu vatanın istiklal ve istikbalini kurtarmış, şanlı bayrağımızı yere düşürmemiş, milletin şeref haysiyetini koruyarak zillete düşmesini engellemiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını hutbede geçiremedi." dedi.

"TÜRKİYE, PİNPON MASASINDAKİ TOPA DÖNDÜ"

Öztrak, Suriye konusunda Türkiye'nin ABD ile Rusya arasında "pinpon masasındaki topa" döndüğünü belirterek "Hem Rusya hem ABD sahada istedikleri gibi at oynatıyor. Masada da bize silah satışı yapmaya çalışıyorlar. Türkiye, Suriye'de batağa saplandıkça egemen güçlere silah pazarı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Astana ve Soçi süreçlerinin tamamen çöktüğünü kaydeden Öztrak, Türkiye'nin ağırlığının Suriye'de sahada olduğu gibi masada da Rusya ve İran'ın gerisine düştüğünü söyledi.

"ABD, YPG'YE GARANTÖRLÜK YAPIYOR"

İdlib'deki 12 gözlem noktasında Türk askerinin adeta rehin durumunda olduğunu öne süren Öztrak, Fırat'ın doğusunda ise ABD'nin Mehmetçik'e karşı PYD ve YPG'ye garantörlük yaptığını belirtti.

Yorumlar (0)