Türkiye'den AB'ye tepki: Köhneleşmiş...

Dışişleri Bakanlığından, AB Konsey Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nin "Doğu Akdeniz" ile ilgili bölümüne tepki gösterildi.

GÜNDEM 24.04.2020, 11:08
Türkiye'den AB'ye tepki: Köhneleşmiş...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB (Avrupa Birliği) Konsey Toplantısı Sonuç Bildirgesi'ndeki Doğu Akdeniz'e ilişkin bölümün yine "köhnemiş birlik dayanışması anlayışıyla" kaleme alındığını ifade ederek, Avrupa Birliği'nin, Rum/Yunan ikilisinin maksimalist politikalarına alet olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği Konsey Toplantısı Sonuç Bildirgesi'yle ilgili bir soruya yazılı cevap verdi. 

Dün yapılan toplantının sonuç bildirgesinin Doğu Akdeniz'e ilişkin bölümünün yine "köhnemiş birlik dayanışması anlayışıyla" kaleme alındığını vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy şu ifadeleri kullandı:

"Bildirinin bu bölümü, AB'nin, uluslararası hukuk ve kendi müktesebatı hilafına, Rum/Yunan ikilisi tarafından suistimal edilmesinin ve bu ikilinin maksimalist politikalarına alet olmasının yeni bir örneğidir."

Artık AB'nin bu anlayışla sonuç alınamayacağını anlaması gerektiğini vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Avrupa Birliği'nden beklentimiz, Kıbrıs Rumlarını Kıbrıs Türkleriyle, Yunanistan'ı ise ülkemizle diyaloğa teşvik etmesidir. Rum/Yunan ikilisinin dar görüşlü çıkarları uğruna Avrupa Birliği üyelik sürecimizin rehin alınmasına izin vermemelidir. Daha önce de vurguladığımız üzere, Türkiye Doğu Akdeniz'de hem kendi haklarını hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir."

Yorumlar (1)
Eren 4 yıl önce
Yıllardır Eyyy Avrupa - Eyy Kandırıldık diyerek, Türkiye Tarihinde 9. Milyon mülteci ve Göçmenler ile 50. Milyar dolar harcanmış olması Ve Türkiye’nin Avrupa Mülteci Çöplüğü olması -
Tam Rezilliktir ...
Avrupa Ve Erdoğan’ın Yıllardır Verdiği
VİZE Serbesti SÖZÜNÜ tutmadı...
Hiçbir SÖZÜ Beş Para etmeyen Keriz Erdoğan...
Böylesi zor bulunur ...