Türk pasaportunu aşağıladılar sonrada mahkemede vatansever kesildiler

25 Nisan’da İstanbul’da Türk pasaportunu aşağılar nitelikte bir video kaydı yaparak, ‘Tiktok’ adlı sosyal medya uygulamasında paylaşan 23 yaşındaki K.Y.Ö. ve N.Y. gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede vatansever kesildiler.

GÜNDEM 28.04.2021, 15:45 29.04.2021, 10:17
Türk pasaportunu aşağıladılar sonrada mahkemede vatansever kesildiler

Haklarında ‘Devletin egemenliğine işaret eden alametlerin alenen aşağılanması’ suçundan soruşturma başlatılan emniyetteki ifadelerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Savcılık sorguları da tamamlanan 2 şüpheli, daha sonra adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“Vatanını, milletini seven insanlarız”

Şüphelilerden K.Y.Ö. mahkemedeki ifadesinde, “Söz konusu videoyu kız arkadaşım N.Y ile beraber çekip sosyal medyada paylaştık. Koronavirüs nedeniyle yurt dışına seyahat kısıtlaması olduğundan bu videoyu da mizah maksatlı çektik. Bizim haberimiz olmadan daha sonra bu video farklı mecralarda paylaşıldı. Bu videoyu hazırladığımızda Türk Bayrağını ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu aşağılama niyetimiz yoktu. Fakat durum öyleymiş gibi aktarılıp paylaşımlar yapıldı. Biz vatanını, milletini seven insanlarız. Bu olayda suç işleme kastımız olmamıştır” dedi.

Yurt dışına çıkma yasağı konuldu

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler K.Y.Ö. ve N.Y., ‘Devletin egemenliğine işaret eden alametlerin alenen aşağılanması’ suçundan imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartı ile salıverildi.

Görüntüler tepki toplamıştı

Şüpheliler K.Y.Ö. ve N.Y.’nin hazırladığı video da ‘T.C. Pasaportunun en işe yaradığı yerler’ diyerek pasaportu, kitap ayracı, fırın eldiveni, bardak altlığı olarak kullandıkları görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Yorumlar (0)