Fahrettin Koca, vaka sayısının en çok arttığı ve en çok azaldığı illeri paylaştı 

Sağlık Bakanı Koca, son bir hafta içinde vaka sayısının en çok arttığı ve en çok azaldığı illeri paylaştı. Paylaşımda, vaka sayısının en çok arttığı ilin Zonguldak; en çok azaldığı ilin ise Yalova olduğu görüldü. 

SAĞLIK 28.04.2021, 16:12 29.04.2021, 10:18
Fahrettin Koca, vaka sayısının en çok arttığı ve en çok azaldığı illeri paylaştı 

Sağlık Bakanı, son bir haftada vaka sayılarını en çok artıran ve azaltan illeri paylaştı. Koca, paylaşımında, “evde kalalım” mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

Vaka sayılarında önemli değişiklikler yaşanıyor

Fahrettin Koca’nın her hafta paylaştığı verilere bakılarak “vaka sayılarında çok sık değişiklikler yaşandığını” söylemek mümkün. Her hafta değişen “en çok artan” ve “en çok azalan” iller listesinde yer alan iller bu hafta da değişti.



Vaka sayısını en çok azaltan il Yalova

Yalova, vaka sayısını en çok düşüren illerin başında geliyor. Geçen hafta görülen 100 bin kişide 838 olan vaka sayısı, bu hafta 638’e düşmüş durumda. Yalova’yı ise Kastamonu, Çanakkale ve bir dönem yüksek vakaları ile adından sıkça söz ettiren Samsun izliyor. 

Vaka sayısını en çok yükselten il Zonguldak

Bakan Koca’nın yaptığı paylaşıma göre vaka sayılarının en çok yükseldiği il Zonguldak. Geçen hafta 100 bin kişide 456 vaka görülen ilde 100 bin kişide 122 vaka artışı görülüyor. Zonguldak’ı ise Gümüşhane, Kırşehir ve Ağrı izliyor.  

Yorumlar (0)