Türk heyeti Trablus'ta! İki askeri üs kurulacak

Türk heyeti, Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret etti. Görüşmelerde, Libya'da iki yeni askeri üs kurulmasına yönelik karar alındı. 

GÜNDEM 17.06.2020, 17:40 17.06.2020, 17:41
Türk heyeti Trablus'ta! İki askeri üs kurulacak

Türk yetkililer, Libya'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Libya'ya giden heyette yer aldı. 

Söz konusu heyet, Trablus'ta meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile önemli bir görüşme yaptı. 

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, darbeci Halife Hafter milislerine karşı ilerleyişi devam ederken, Libya'da iki yeni askeri üs kurulmasına yönelik karar alındı. Türk heyetinin, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile yaptığı görüşmelerde bu konuyu ele aldığı ifade edildi. 

Türkiye'nin Libya'daki varlığını hazmedemeyenler, kurulacak olan askeri üsler sebebiyle oldukça kaygılı. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Libya'da petrol arama ve üretim çalışmalarını gerçekleştirmek için Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile gerçekleştirilen mutabakat dâhilinde 7 ruhsat alanı tespit etti. 

Sismik aramalar 3-4 ay içerisinde gerçekleştirilecek ve buradan toplanan bilgilerin değerlendirilmesinin ardından lokasyon seçilecek. Üst düzey ziyaretin böyle bir dönemde yapılması enerji bakımından kritik bir önem taşıyor. 

Yorumlar (0)