TÜRGEV ve Ensar Vakfı’ndan Kılıçdaroğlu’na cevap!

Ensar Vakfı ve TÜRGEV’den, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik, "ABD makamları ile paylaşılmış detayların, gizemli bir havayla servis edilmesini ve ülkemize yönelik bir lekeleme kampanyasının piyonu haline gelinmesini esefle kınıyoruz." sözlerine yer verildi.

GÜNDEM 25.05.2022, 10:03 25.05.2022, 16:31
TÜRGEV ve Ensar Vakfı’ndan Kılıçdaroğlu’na cevap!

Ensar Vakfı ve TÜRGEV, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte ortaya attığı iddialarla ilgili bir açıklama yayınladı. 

“Bilgiler ABD makamlarıyla paylaşıldı”

Kılıçdaroğlu’nun aktardığı detayların, ABD makamları ile paylaşıldığının ve dileyen herkesin, açık kaynaklardan ulaşabileceğinin aktarıldığı açıklamada, “Bu detayların, gizemli bir havayla servis edilmesini ve ülkemize yönelik bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz." sözlerine yer verildi.

Ensar Vakfı ve TÜRGEV’den gelen açıklamada, asırlardır ilim mertebesinin en yüksek mertebe olduğuna inanan Türk milletinin, çoğunlukla vakıflar yoluyla öğrenci okutma misyonunu yürüttüğü, bu kapsamda birçok vakıf gibi ENSAR Vakfı ve TÜRGEV’in de kendi öz kaynaklarıyla bu misyonla bugüne kadar on binlerce gence eğitim desteği sağladığı aktarıldı.

ENSAR Vakfı ve TÜRGEV’in kuruldukları günden beri değişmeyen vasıflarının, çağın değişen koşullarına göre gençleri desteklemek ve karşılaştıkları meydan okumalarda yanlarında olmak olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Devletimizin yurt dışında ve içinde çeşitli burslar ve projelerle desteklediği gençler, kendi alanları konusunda en yetkin kurumlarda, enstitülerde ve üniversitelerde eğitim görmekte, bu kapsamda her yıl çok sayıda gencimiz Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmektedir. Bugünün koşullarında, kendisini küresel ve bölgesel bir güç olarak tanımlama iddiasındaki Türkiye’ye, iddia sahibi olduğu her konuda katkı vermeye çalışan ve bu sebeple yurt dışında ve yurt içinde eğitim imkanlarının ardına düşen dinamik genç nüfusumuzun ABD başta olmak üzere pek çok ülkede, sağlıklı ve güvenli barınma ve burs fırsatlarına kavuşturulması ENSAR ve TÜRGEV Vakıflarının, durmadan güncellenen toplumsal yarar yaklaşımları kapsamında yerini almıştır. Bu kapsamda güçlerini birleştiren bu iki vakıf, ABD'de yerleşik Türk toplumunun da desteğini ve taleplerini alarak TÜRKEN Vakfının kuruluşuna aracılık etmiştir. Geçtiğimiz sene Amerikan makamları, ABD'de ikamet eden Türk vatandaşlarınca yönetilen TÜRKEN Vakfını FARA olarak adlandırılan yasal çerçeveye dahil etmek istemişler, bu kapsamda gerekli yasal prosedürlerin bitirilmesinden sonra kayıt işlemini geçtiğimiz günlerde tamamlamışlardır. Bu kayıt, Amerika yasalarına bağlı olan vakfın, şeffaf ve denetime açık yapısının sonucudur ve dileyen her vatandaşın ulaşabileceği detaylar ABD Adalet Bakanlığının sitesinde bulunmaktadır."

"TÜRKEN Vakfı saygın bir konuma ulaştı"

Açıklamada, Amerika yasaları çerçevesinde kurulan ve yine ABD yasaları kapsamında faaliyette bulunan TÜRKEN Vakfının, okumak üzere ABD'ye gelen Türk gençlerine burs ve barınma imkanları sunan, bulundukları çevreyle sağlıklı ve uyumlu bir eğitim yaşamı geçirmeleri adına çeşitli faaliyetler gerçekleştiren bir vakıf olduğu aktarıldı.

Attığı her adımı hesap verebilir ve şeffaf olan, Amerika makamları tarafından denetlenen TÜRKEN Vakfının, bulunduğu ülkede şimdiden saygın bir konuma geldiğine vurgu yapılan açıklamada, bu konumun, vakfın ABD'deki Türk toplumu başta olmak üzere birçok önde gelen lider tarafından desteklenmesini ve yoğun bağış organizasyonlarıyla kaynak sağlamasını da arkasından getirdiği ifade edildi.

Okumak amacıyla ABD'ye gelen Türk vatandaşlarının, ilk ve en önemli ihtiyacının barınma olduğuna dikkat çekilen açıklamada, toplanan bağışlarla birlikte New York'ta bir yurt binasının yapılmasının bir ihtiyaç olarak ön plana çıktığı belirtildi ve şu sözlere yer verildi:

"Bu kapsamda, yerel bağışçılar dışında ENSAR ve TÜRGEV yoluyla pek çok hayırsever, bu projenin parçası haline gelerek yurt dışında bulunan Türk öğrencileri desteklemeye başlamışlardır. Önümüzdeki sene açılması planlanan ve oldukça etkin bir bütçe kullanımıyla uygulamaya alınan yurt binası, yalnızca orada konaklayacak Türk öğrencilerin değil yurt dışında bulunan Türk halkının ve ülkemizin gururu olacaktır. Böylesine değerli ve büyük bir vizyonun eseri bu çalışmaların ve bütün Türk vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, iftira kampanyalarına ve yalanlara malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının ardındaki motivasyonu anlamakta zorluk yaşıyoruz. Hiçbir ahlaki ve yasal dayanağı olmayan, bir FETÖ kumpası görüntüsünü hatırlatan bu izan ve akıl dışı iddiaları yanıtlamaya tenezzül etmemiz, iddia sahiplerine yönelik değerden değil kamuoyuna saygıdandır. Takdir, yüce milletimizindir."

Yorumlar (0)