"Tosuncuk 24 saat içinde yakalanacak"

Kurduğu Çiftlik Bank iel binlerce insanı dolandıran "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüldüğü ileri sürüldü. Kiev’e gelen gazeteci Ziya Kara, "Operasyon başlıyor ve Mehmet Aydın 24 saat içinde yakalanacak. Adresini tespit ettik, bütün bilgileri elimizde. Her an operasyon başlayabilir" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 21.11.2019, 08:36
"Tosuncuk 24 saat içinde yakalanacak"

Çiftlik Bank şirketiyle 1 milyar 100 milyon lira vurgun yaparak Türkiye'yi terk eden "Tosuncuk" lakaplı dolandırıcı Mehmet Aydın'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de görüldüğü iddia edildi. Türk gazetecilerin peşine düştüğü Mehmet Aydın, saklanmaya devam ediyor.

Kiev'in işlek noktalarına Mehmet Aydın'ın afişleri asıldı. Afişlerde "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ı bulana 350 bin dolar ödül verileceği bilgisi yer alıyor. INTERPOL tarafından da dünya çapında aranan Mehmet Aydın'ın Ukrayna'ya nasıl geldiği ise bilinmiyor.


FOTO: Kiev’in işlek noktalarına Mehmet Aydın’ın afişleri asıldı...

"Yakalanması an meselesi"

Türkiye'den bir araştırma için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelen gazeteci Ziya Kara, iddialarla ilgili açıklama yaptı. Ziya Kara, "Operasyon başlıyor ve Mehmet Aydın bu akşam yakalanıyor. 24 saat içinde yakalanacak. Adresini tespit ettik bütün bilgileri elimizde. Her an operasyon başlayabilir" ifadelerini kullandı.


FOTO: Afişlerde Aydın’ı bulana 350 bin dolar ödül konduğu ifadesi de yer alıyor....

Gazeteci Ziya Kara açıklamasının devamında şöyle dedi:
"Mehmet Aydın'a söylüyoruz gel Türk adaletine teslim ol. Biz seni bulduk yerini bulduk bütün saklandığın hücreleri bulduk. Pişman olduğunu söyle ve ben paraları geri ödeyeceğim de. Nerede olduğunu ve kaç adamın senin yanında olduğunu biliyoruz. Sevgililerin ve iş yerlerinin nerede olduğunu da bulduk. Seni 3 haftadır takip ettik. Geçmişte öldürülen bir istihbaratçının olayını araştırmak için gelmiştik. Çiftlik Bank'ın sahibine şans eseri rastladık. Türkiye gözün aydın mağdurlar sevinsin."

Çiftlik Bank'ın kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, 2018 yılının Mart ayında Türkiye'den kaçmış ve en son Uruguay'da görülmüştü.

Yorumlar (0)