THY'den bazı Avrupa seferlerine "gecikme" uyarısı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bazım Avrupa hava sahasındaki kapasite sorunundan dolayı bazı seferlerde gecikme meydana gelebileceğini duyurdu.

GÜNDEM 30.07.2023, 17:05 31.07.2023, 09:14
THY'den bazı Avrupa seferlerine "gecikme" uyarısı

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) düzenlediği havalimanlarındaki olası gecikme sürelerine ve yoğunluğa aile raporu da sosyal medya hesabın üzerinden paylaşan Ekşi, bugün THY'nin gerçekleştirilmesi planlanan 1630 seferden 760'ının Avrupa ülkeleri hava sahasından geçeceğini vurguladı.

‘‘Sizlere daha iyi hizmet vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz’’

Yaşanan kapasite sorunlarından dolayı ise seferlerde gecikmelerin meydana gelebileceği konusunda uyarı yapan Ekşi, şu ifadeleri kullandı.

"2022 yılından bu yana Avrupa ülkelerindeki yol boyu gecikmeleri ve hava sahası kapasite problemleri maalesef devam ediyor. Örneğin haritada kırmızıyla görülen yerlerden geçecek olan uçaklarımız en az 45 dakika gecikme (slot) ile sefer yapabiliyor. Bu da Avrupa’ya giden uçaklarımızın zamanında geri gelememesi, bağlantılı seferin tehirli olarak uçmasına yol açmaktadır. Bizler sizlere daha iyi hizmet vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

Yorumlar (0)