Thodex’ten sonra Hecoin vurgunu: Paralar buhar oldu

Türkiye’de binlerce kullanıcıyı mağdur eden Thodex vurgununun ardından Hecoin isimli yeni bir kripto vurgunu daha patlak verdi.

GÜNDEM 24.11.2021, 13:16
Thodex’ten sonra Hecoin vurgunu: Paralar buhar oldu

Coin borsasında işlem gerçekleştiren vatandaşların paraları, bu defa ‘Hecoin’ ile buhar oldu. 

Değeri 400 dolara kadar çıkmıştı

Tam adı Heroes & Empires Coin olarak bilinen şirket, Hint Okyanusu’ndaki Seyşeller adası merkezli olarak son ekim ayında Yavuz Bunul adlı kişi tarafından kuruldu. Şirket yetkilileri web sitesi aracılığıyla Hecoin’in tanıtımını gerçekleştirdi. Kendilerine ait bir mobil uygulama da geliştiren şirket, ilk ön satışlarını buradan gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü kripto programlarından uygulamaya para transferleri de gerçekleştirildi.

İddiaya göre Hecoin şirketi, sosyal medya üzerinden faaliyette bulunan coin fenomenlerine reklâm yaptırdı. Fenomenler sayesinde binlerce kullanıcıya ve takipçiye sahip olan Hecoin şirketi, ön satış sürecinde 20 bin aktif üyeye hizmet verdi. Binlerce dolar, şirket hesabına gönderildi. Yoğun ilgi sebebiyle coin’lerin adet fiyatı 400 dolara kadar çıktı. Hecoin’in bütün reklamlarında firma, yabancı bir girişim gibi gösterildi.

Bir gecede sıfırlandı

Önceki hafta, kripto alım satımlarının gerçekleştirildiği Hecoin uygulamasında problemler yaşanmaya başladı. Özellikle uygulama üzerinden para çekme işlemlerinde yavaşlamalar yaşandı. Dün gece ise Hecoin adlı kripto paranın hisseleri sıfırı gördü. Dolandırıldığını fark eden binlerce kullanıcı, Twitter üzerinden tepkilerini gösterdi. Hecoin’in telefon uygulamaları ise sabah saatlerinde kapandı. Kullanıcılar işlem yapamaz duruma geldi. Son olarak firmanın ABD merkezli şeklinde gösterilen Twitter hesabı da kapandı. Thodex vurgunundan sonra Hecoin’de meydana gelen skandalın ardından yüzlerce kişi yine mağdur oldu. Mağdur vatandaşlar, sosyal medya üzerinden Hecoin’i öneren fenomen kullanıcılara tepki gösterdi. Yaşanan olaydan sonra binlerce doların buhar olduğu öne sürülüyor.

Yorumlar (0)