TFF'ye silahlı saldırıda bulunmuşlardı! Fezleke hazırlandı, hapis cezası istendi

1 Eylül günü Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva’da bulunan merkez binasına gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili 1’i tutuklu 2 şüpheli hakkında İstanbul Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlandı.

GÜNDEM 20.10.2022, 10:26 21.10.2022, 08:53
TFF'ye silahlı saldırıda bulunmuşlardı! Fezleke hazırlandı, hapis cezası istendi

Beykoz Başsavcılığınca, TFF'nin Riva'da bulunan merkez binasına karşı düzenlenen silahlı saldırıya dair gerçekleştirilen soruşturmada sona gelindi.

Toplantı salonu ve makam odası hedef alındı

Soruşturma çerçevesinde tutukluluğu devam eden zanlı C.U. ile tutuksuz şüpheli O.G. adına 4 sayfalık fezleke oluşturuldu.

Fezleke içerisinde, davacıların olay yaşandığı gün iki katlı TFF yönetim binasının birinci katında bulunan salonda görüşme halinde oldukları sırada, Riva Deresi Çayağızı konumunda "Yüzen Ev" şeklinde isimlendirilen ahşap kulübeden zanlılar tarafından toplantı salonunun nişan alındığı ve silahla ateş edildiği ifade edildi.

Mermilerden bir tanesinin müştekilerin yer aldığı toplantı salonunun üstündeki alüminyum saca, diğerinin ise üst katta bulunan başkanlık makam odasına girdiğinin ve duvara isabet ettiği belirtildi.

Fezlekede, TFF binasına takribi 150 metre uzaklıkta bulunan olay yerinde aynı tabancadan çıkmış olan 12 boş kovanın olduğu aktarıldı.

Fezlekede davacıların ifadelerine de yer verildi. Toplantı yaptıkları sırada birkaç el silah sesi geldiğini, mermilerden bir tanesinin TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop'un arkasında bulunan pencereden girdiğini, daha sonra Altıntop'un yaralandığı zannettiklerini ifade eden davacılar, silahlı saldırıda yalnızca makam odasının ve yönetim kurulu toplantı salonunun hedeflendiğini gördüklerini ve bu sebeple de zanlılardan şikayetçi olduklarını söyledi.

“Mermi sesi dibimden geldi, şans eseri kurtuldum”

Fezleke içerisinde ifadesine yer verilen Hamit Altıntop, merminin bulunduğu koltuğun hemen arkasında bulunan camdan içeriye girdiğini, mermi sesinin hemen dibinden geldiğini, yaşanan olaydan şans eseri kurtulduğunu ifade etti.

Zanlıların ifadelerinin de bulunduğu fezlekede, C.U'nun, ev arkadaşlığı yaptığı diğer zanlıyla olayın gerçekleştiği bölgeye alkol almak için gittiklerini, alkolün etkisi ile yanında taşıdığı tabancasını ateşlediğini ve hiçbir şekilde kastı bulunmadığını dile getirdiği belirtildi.

Diğer zanlı O.G'nin ise yaşananlar anında kesinlikle silah olmadığını, kendisi bölgeden gittikten sonra C.U'nun ateş açmış olabileceğini ifade ettiği fezlekede yer aldı.

Görgü tanığı şeklinde fezlekede ifadelerine yer açılan B.U, birkaç defa silah sesi geldiğini, dışarıya çıktığında ve baktığında C.U'ya ait olduğunu ifade ettiği yerin arka kısmında erkek olduğunu zannettiği kişiler gördüğünü dile getirdi.

Hapis cezası istemiyle fezleke gönderildi

Oluşturulan fezlekede, zanlılar O.G. ve C.U.'nun 19 davacıya karşı "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı olacak şekilde 9'ar senedir 15'er seneye kadar olmak üzere, toplamda 171'er seneden 285'er seneye kadar hapis cezası alması tahmin ediliyor.

Öte yandan fezlekede, zanlıların "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarıyla ayrı ayrı olmak üzere 1 sene ila 3 seneye kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezası verilmesi talep ediliyor.

Diğer zanlılardan H.Ç, A.B. ve İ.A. için "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından dolayı kovuşturmaya yer bulunmadığı hakkında karar alındığı da fezlekede bulunuyor.

Oluşturulan fezleke, dava açılması istemiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına yollandı.

Yorumlar (0)