Terör örgütü PKK’nın sözde yöneticisi Taybet Bilen, MİT operasyonuyla öldürüldü 

MİT’in Kerkük kırsalında düzenlediği operasyonda PKK’nın sözde yöneticilerinden Şilan Guyi kod isimli Taybet Bilen ve beraberindeki 2 terörist öldürüldü. 

GÜNDEM 22.10.2021, 15:16
Terör örgütü PKK’nın sözde yöneticisi Taybet Bilen, MİT operasyonuyla öldürüldü 

MİT, Kuzey Irak’ta faaliyet yürüten KCK/PKK terör örgütlerinin sözde üst düzey yöneticilerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Kaynaklardan alınan bilgiye göre bölgede bulunan Gara yerleşim yerindeki sorumlu kadın teröristlerden biri ve sözde örgüt yöneticilerinden olan Taybet Bilen, MİT tarafından bir süre önce takibe alınmıştı.  



MİT’ten bir ilk: Kerkük kırsalında en derin bölge operasyonu 

Bir süredir teknik ve fiziki takip ile izlenen Bilen ve beraberindeki 2 terörist, Kerkük kırsalında düzenlenen operasyonla öldürüldü. MİT’in bu operasyonunun Kerkük kırsalında, Türkiye-Irak sınırının 170 kilometre derinliğinde yapıldığı aktarıldı. Operasyon, bölgede bu derece derinlikte yapılan ilk operasyon unvanı kazandı. 



1999’dan bu yana örgütteydi 

Taybet Bilen, örgütün kadın yapılanmaları olan PAJK ve YJA Star’ın sözde sorumlusu ve üst düzey faaliyet gösteren kişilerden biriydi. 1999 senesinde Mahmur’da örgüte katılan Bilen, 2004-2007 seneleri arasında PKK’Nın Şırnak’taki Gabar bölgesindeki eylemlerini organize etmiş ve 2013 senesinde de Suriye’de görevlendirilmişti. Bilen, Suriye’de, YPG grubu içinde örgüte katılanları organize etmekle görevliydi. Suriye’nin Kamışlı ve Aynularab bölgelerinde örgüt adına faaliyetler yürütüyordu. 

Yorumlar (0)