Terör operasyonunda bir ilk: Duvar arkasını gösteren cihaz kullanıldı!

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ'a yönelik 7 ilçede bulunan 13 adrese operasyon gerçekleştirildi. Örgüt içinde sözde "emir" düzeyinde faaliyet gösteren 13 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, Savunma Teknolojileri Mühendisliği (STM) tarafından tasarlanıp geliştirilen ve duvar arkasını gösteren termal radar cihazı da kullanıldı.

GÜNDEM 25.02.2020, 10:52
Terör operasyonunda bir ilk: Duvar arkasını gösteren cihaz kullanıldı!

Terör örgütü DEAŞ'a bir darbe daha vuruldu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ'ın İstanbul’daki faaliyetlerine yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. 

Emniyet güçleri, Suriye'de bulundukları süre içinde örgütte sözde "emir" ve "polis" konumunda faaliyet göstermelerinin ardından Türkiye’ye yasa dışı yollarla geldikleri belirlenen 9’u Suriyeli, 1’i Iraklı ve 4’ü Türk olmak üzere 14 şüpheliyi adım adım takip etti.

Ekipler, sabah saatlerinde özel harekât polisleri eşliğinde, Avcılar, Küçükçekmece, Esenler,  Bağcılar, Kâğıthane, Fatih ve Esenyurt‘un da aralarında bulunduğu 7 ilçede 13 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. 

Termal radar cihazı kullanıldı 

Terörle Mücadele Polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda Savunma Teknolojileri Mühendisliğinin (STM) tasarlayıp geliştirdiği ve duvar arkasını gösteren termal radar cihazı da kullanıldı. 

13 şüpheli gözaltına alındı

Söz konusu baskınlarda 9 Suriye uyruklu, biri Iraklı ve 3’ü Türk olmak üzere 13 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların kaldıkları adreslerde gerçekleştirilen arama sonucu birçok dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. 

DEAŞ yanlısı paylaşım ve propagandaya karıştıkları ortaya çıktı

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. 

Örgüt bağlantılı hücre üyelerinin, DEAŞ saflarında sözde "polis", "emir" ve benzeri düzeyde faaliyet yürüttükleri, sosyal medya hesapları üzerinden DEAŞ taraftarı paylaşım ve propaganda yaptıkları, çatışmalı bölgelerden gelen örgüt üyelerine yardım sağladıkları belirlenirken, örgüt tarafından gönderilen paraları İstanbul’da örgüt üyelerine dağıttıkları tespit edildi.


 

Yorumlar (0)