Teknofest’te başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi

Bu sene 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşen ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin Sivas ilinde başarılı gösteren öğrencilerine Sivas Valisi olarak görev yapan Salih Ayhan önce tebrik etti, sonra da ödüllendirdi

GÜNDEM 30.09.2021, 11:20 30.09.2021, 18:05
Teknofest’te başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi

Sivas Valisi Salih Ayhan, yardımcısı olarak görev yapmakta olan Şakir Öner Öztürk ile İl Milli Eğitim Müdürü görevini yürüten Ergüven Aslan bu sene Teknofest’te başarılı olan Sivaslı öğrencilerle buluşmak üzere Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde buluştu.

  Açılış konuşmasını Sivas’ın önemli okullarından Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Duman’ın yaptığı toplantıda okulda yürütülmekte olan projelerle festivalde elde edilen başarılarla ilgili önemli bilgiler verdi.

“Nuri Demirağ’ın memleketindeki öğrenciler göğsümüzü kabarttı”

  Sahneye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, şehirlerinde yarışmaya katılarak derece alan öğrencileri ve öğretmenleri tek tek tebrik ederek sözlerine başladı. Aslan; "Bu festivale, Türkiye’de ilk uçak fabrikasının kuruluşunu gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müteahhitlerinden olan Nuri Demirağ'ın memleketinden öğrencilerimizi bu festivale göndermek, bizim adımıza son derece gurur verici olmuştur. Öğrencilerimiz, Sivas’ı en iyi şekilde temsil ederek göğsümüzü kabartmıştır" şeklinde konuştu.

 Sivas Valisi Salih Ayhan ise ERB ‘Döner Kanat’ kategorisinde yarışarak Türkiye 3'üncüsü olma başarısını gösteren Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkililerini ve katılan öğrencileri tebrik etti. Konuşmasında; “Başarılarınız ile gurur duyduk. Sivas'ı bu festivalde gece gündüz çalışarak başarı kazandığınız için kutlarım" açıklamasını yaptı. Konuşmasının ardından öğrencileri tebrik ederek ödüllerini dağıttı.

İHA eğitimi alacak öğrencilerle sohbet

Festivalde 'Sanayide Dijital Teknolojiler' alanında yarışarak 4. olan Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’ni ve 'İnsanlık Yararına Teknolojiler' kategorisinde ‘en iyi sunum’ ödülünü kazanan Sivas Beypınar Ortaokulu’nu da tebrik eden Vali öğrencilere ödüllerini dağıttı.

 Bilişim Teknolojileri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin İnsansız Hava Araçları ile ilgili önemli çalışmalara imzasını atmaya çalışan AR-GE Atölyesi’ni de gezen Vali Ayhan önümüzdeki günlerde İHA’ların hem üretimi ve hem de kullanımı konularında eğitim alacak olan öğrenciler ve öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet etti.

Yorumlar (0)