TBMM bugün mesaiye başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 3 aylık aranın ardından bugün yeniden çalışmalarına başlayacak. 

GÜNDEM 01.10.2022, 09:09 01.10.2022, 11:11
TBMM bugün mesaiye başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 27’nci dönem 6’ncı yasama yılı için bugün toplanacak. Yeni yasama yılı çerçevesinde ilk tören Meclis Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Anıta çelenk konulduktan sonra saygı duruşuna geçilecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. TBMM Genel Kurulu, saat 14.00’da özel oturumla bir araya gelecek. Oturumun sunuş konuşması bizzat TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclise hitap edecek

Şentop, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim edecek ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye gelerek TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek. Öte yandan pandemi sebebiyle 2 senedir gerçekleştirilemeyen akşam resepsiyonu da bugün tekrar düzenlenecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek olan resepsiyon saat 19.00’da başlayacak. 

Bütçe kanunu teklifi görüşülecek

Bunun yanı sıra bugün meclis tarihinde de bir ilk yaşanacak. TBMM, tarihinde ilk kez bir dönem içinde 6’ncı yasama yılına girerek bir ilki yaşamış olacak. 4 Ekim 2022 Salı günü de partilerin grup toplantıları yapılacak. Öte yandan TBMM’ye 17 Ekim’e kadar 2023 yılı bütçe kanunu teklifi gelecek. Meclis Başkanlığı’na sunulacak olan bütçe, ilk olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na görüşülecek. Ardından Genel Kurul’da ele alınacak. TBMM, ekim ayı içerisinde birçok önemli düzenleme için yoğun mesai harcayacak. 

Yorumlar (0)