Tarım işçisini darp eden alçak aranıyor!

PKK sempatizanları tarafından "Türk-Kürt" kavgası gibi lanse edilen Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerini darp edilmesi olayı ile ilgili 2 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

GÜNDEM 06.09.2020, 18:33
Tarım işçisini darp eden alçak aranıyor!

Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerini darp eden 2 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerinin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kavgaya karıştığı tespit edilen 2 kişi hakkında günler sonra gözaltı kararı çıkardı.

22 Ağustos'ta olan olay için 6 Eylül'de gözaltı kararı!

Kolluk kuvvetleri tarafından zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma başlatılırken, olayın üzerinden günler geçmesine ve konunun PKK sempatizanları tarafından "Türk-Kürt" kavgası olarak sosyal medyada provoke edilmesine rağmen gözaltı kararının gecikmeli alınması kafaları karıştırdı.

Sakarya'da mevsimlik fındık işçilerinin darp edilmesi ile ilgili Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, 22 Ağustos'ta Sakarya'nın Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında başlayan tartışma sonucu kavga çıktığı, fındık bahçesinin ortaklarından birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı 2 kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı 1 erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği kaydedilmişti.

Olay sosyal medya platformları ile bazı haber sitelerinde "Kürt kökenli işçilere saldırı" şeklinde kasıtlı olarak provoke edilmiş, fındık bahçesi sahiplerinden birinin saldırısına uğrayan işçilerden Şilan Demir, ilk kez böyle bir olay yaşadıklarını, kavga çıkaran ailenin son derece geçimsiz ve kaba bir aile olduğunu, konunun Kürt-Türk çatışması ile alakasının bulunmadığını, fındık toplama sırası ile ilgili bir kavga olduğunu belirterek, "Kürt Türk çatışması falan değil. Asla böyle bir şey yok. Türk-Kürt hepimiz kardeşiz. Biz Türklerle kardeşiz." demişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da "Kürt-Türk kavgası" olarak PKK sempatizanlarınca köpürtülen olay sonrası, kavga sırasında darp edilen fındık işçilerinden Kasım Demir'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

Yorumlar (1)
Nedim Karaduman 4 yıl önce
Hâlâ Türk-Kürt çatışması derdindeler şerefsizler. Yalan haberlerle Kürtleri sürekli galeyana getirmeye çalışıyor PKK denen şerefsiz örgüt. Artık itibar etmeyin. Kimsenin Kürtlerle bir derdi yok. Kürtlerle derdi olan PKK. Şu PKK yandaşlarınada prim vermeyin artık. Kendi fitnesinde boğulsun köpek örgüt