Tahliye edilenlerin ikinci şans sevinci: Hala inanamıyoruz!

Adana'da infaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte tahliyeler başladı. Hükümlüler, "Hala tahliye olduğumuza inanamıyoruz çok mutluyuz." diyerek ikinci şans sevinci yaşadılar.

GÜNDEM 15.04.2020, 13:36 15.04.2020, 14:46

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte Adana'da bulunan cezaevlerinden tahliyeler başladı.

Polis ekipleri, Kürkçüler Ceza İnfaz Kurumu önünde tahliye öncesi yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Polis, hiç kimsenin cezaevi yakınına gelmesine müsaade etmedi. Hükümlüler, bir süre sonra otobüslerle tahliye edildi.

Hükümlülerinin maske taktıkları ve sosyal mesafe kuralına riayet edilerek otobüslere bindirildikleri fark edildi. Otobüslerden gazetecileri gören hükümlüler el salladı.

Bazıları da pencereden başlarını çıkarıp, "Hala tahliye olduğumuza inanamıyoruz çok mutluyuz." diyerek ikinci şans sevinci yaşadılar. 

Tahliye edilen hükümlüler, otobüslerle evlerine kadar taşındı. 

Adana'da açık cezaevinden evine izne gönderilenler dâhil olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 mahkûmun tahliye edildiği bildirildi.


 

Yorumlar (0)