Tahıl sevkiyatında gelişme: Limanlardan çıkan gemi sayısı yükseliyor

Ukrayna limanlarından çıkış yapan toplamda 58 bin ton hububat sevkiyatı gerçekleştiren 3 geminin daha yola çıktığını açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, yol güzergahının Türkiye, İngiltere ve İrlanda olacağını duyurdu.

GÜNDEM 05.08.2022, 08:43 05.08.2022, 10:04
Tahıl sevkiyatında gelişme: Limanlardan çıkan gemi sayısı yükseliyor

Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen savaş nedeniyle limanlarda mahsur kalan tahıllar, gemilerle sevk edilmeye başladı. İstanbul'da gerçekleştirilen anlaşma ile beraber sorun ortadan kalkmış, gıda krizi için bir çözüm bulunmuştu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise 3 geminin daha İrlanda, İngiltere ve Türkiye’ye ulaşmak amacıyla yola çıktığı ifade edildi.

Ukrayna’dan çıkan gemilerin hepsi İstanbul’da kontrol edilecek

MSB tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, "Ukrayna’dan çıkacak ve İrlanda’ya ulaşacak olan ve 33 bin ton mısır yüklü Panama bayraklı NAVISTAR isimli yük gemisi Odessa Limanı’ndan çıkış yaptı. Gemi ilk olarak İstanbul’un kuzeyinde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezince kontrole tabi olacaktır” denildi.

Ukrayna’dan İngiltere’ye gidiyor

İngiltere’ye gidecek gemi için, “İçerisinde 13 bin ton mısır bulunan ikinci gemi de Ukrayna’dan İngiltere’ye ulaşmak üzere Çernomorsk Limanı’ndan çıkış sağladı. Malta bayrağı bulunan ROJEN isimli geminin yol güzergahı üzerinde Müşterek Koordinasyon Merkezi bulunuyor. Gemi merkez tarafından devamlı olarak takip ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Türk bayraklı gemi Karasu’ya gidecek

Üçüncü gemi ile ilgili olarak, “Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’nda beklemekte olan POLARNET isimli Türk bayraklı gemi ise Karasu’ya ulaşmak üzere yola çıktı. 12 bin ton mısır sevkiyatı sağlayacak olan gemi Karasu’ya geçmeden önce İstanbul’un kuzeyinde oluşturulan Müşterek Denetleme Ekiplerince kontrole tabi olacaktır" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)