Suriye’den Mardin’e geçmeye yeltenen terörist yakalandı 

YPG terör örgütüne mensup olan bir terörist, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışırken Mardin’de görevli ekipler tarafından yakalandı. 

GÜNDEM 21.03.2021, 12:08 22.03.2021, 09:03
Suriye’den Mardin’e geçmeye yeltenen terörist yakalandı 

Suriye-Mardin sınırından Türkiye’ye kaçak yollarla girmek isteyen bir kişi, sınırda ekipler tarafından yakalandı. Jandarmaya teslim edilen erkek hakkında yapılan araştırmalar sonucunda Jandarma istihbarat ve TEM timleri, kişinin YPG terör örgütüyle bağlantısı olduğunu ortaya çıkardı.



PKK kampında 20 gün eğitim almış

Kod adının Alişer fakat gerçek adının C.A.M. olduğu öğrenilen kişinin 2017 senesinde PKK kampında 20 günlük eğitim aldığı ortaya çıktı. Suriye’nin Haseke bölgesinde yer alan Şeddade PKK kampında 20 günlük eğitim aldığını söyleyen terörist, eğitim süresince ideoloji ve silah dersleri gördüğünden bahsetti.

Rakka’da da bulundu

Eğitimin ardından Ocak 2019’da Sterahat Vezir Kampı ismi verilen başka bir PKK kampında yer aldığını belirten C.A.M., pek çok bölgede çeşitli görevlerde bulunduğundan bahsetti. Deyrezzor bölgesinde Hak el-Ömer mevkiindeki petrol kuyularında asayiş görevlisi ve savaşçı olduğunu ve sonrasında Rakka-Boğaz cephelerinde faaliyetlerine devam ettiğini de belirtti.

Sorgulaması sırasında görevlerini ve bulunduğu yerleri anlatan, ayrıntılara ise Jandarma İstihbarat ve TEM timlerinin ulaştığı şahıs hakkında işlemler hala devam ediyor. 

Yorumlar (0)