Bakan Soylu ve MSB’den peş peşe güzel haber

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 5 teröristin etkisizleştirdiğini duyururken, Bakan Soylu’da yılbaşından buyana, bugünde dâhil olmak üzere 26 terör eylemini engellediklerini açıkladı. 

GÜNDEM 18.03.2021, 12:58 18.03.2021, 17:18
Bakan Soylu ve MSB’den peş peşe güzel haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanlığı terörle mücadeleye yönelik son dakika gelişmeleri açıkladı.

Bakan Soylu,  yılbaşından bugüne kadar 26 terör eylemini engellediklerini, hatta bunlardan birinin de ‘bugün’ engellendiğini belirterek, eylemlerde görev alacak 121 PKK mensubu terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yıllardır PKK Terör Örgütü ile mücadele ettiklerini söyleyen Bakan Soylu, terör örgütlerinin, dış ülkelerden en çok destek aldığı bir dönemde olduklarını, buna rağmen terörist sayısını 300’ün altına indirdiklerini belirtti.

Soylu, örgütten kaçan ve personellere teslim olanların, ikna sonucu örgüte katılanlardan 5 kat daha fazla olduğunu belirterek, Türkiye’nin terörün her türü ve alanıyla mücadele ettiğini, DEAŞ’tan PKK’ya, DHKP-C'den FETÖ’ye kadar tüm örgütlerin Türkiye için tek bir cephe olduğunun altını çizdi. 

Silahlı olmayan örgütlerle de mücadele ediyoruz 

Terörün yalnızca silahlı olanıyla değil, onlara destek olup, propagandalarını yapanlara karşı da mücadele ettiklerinin altını çizen Soylu,  sadece olay sonrasında değil, kesintisiz olarak da operasyonları devam ettirdiklerini söyledi.

“Yeni güvenlik konsepti” 

Süleyman Soylu, 15 Temmuz’un en genç şehidi olan Halil İbrahim Yıldırım anısına 2020 senesinde ‘Yıldırım Operasyonları’nı başlattıklarını,11 Ocak’ta da şehit düşen Eren Bülbül anısına ‘Eren Operasyonları’nı başlattıklarını belirterek, bu operasyonlarla şu anda 11 ayrı bölgede mücadelenin sürdüğünü aktardı.

Bu operasyonlar sayesinde121 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirdiğini ve yılbaşından bugüne kadar da 26 terör eylemini engellediklerini, hatta bir eyleminde bu sabah saatlerinde engellendiğini söyledi.

Soylu, bu engelleme operasyonlarında toplam 878 kilogram patlayıcı, 167 adet el bombası, 63 mayın ve EYP ele geçirdiklerinin altını çizerek, bu rakamlarla nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu, en ufak bir gevşeklik dahi göstermememiz gerektiğini belirti.



“4 kişi örgüte katıldı.” 

Soylu son olarak, terör örgütüne son dönemlerde 4 kişinin katıldığını, bunlardan 2’sinin Türkiye’den, 2’sinin ise Almanya’dan katıldığını belirterek, dört kişiye karşın, 35 kişinin ikna yolu ile Türkiye’ye geri dönüp teslim olduğunun altını çizdi.  

Yorumlar (0)