Suriye harekâtı sonrası Kaz Dağları mitingi iptal edildi

Çanakkale’de Kaz Dağları yakınlarında bulunan Kirazlı köyüne yapılmak istenilen altın madenine karşı yapılması planlanan büyük miting, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı hakekâtın arından iptal edildiği bildirildi.

GÜNDEM 10.10.2019, 14:20 10.10.2019, 14:23
Suriye harekâtı sonrası Kaz Dağları mitingi iptal edildi

Doğa tahribatına neden olduğu sebebiyle Kaz Dağları’nda altın madeni faaliyetlerinin durdurulması amacıyla cumartesi günü büyük bir miting yapılması kararı verilmişti.

Ancak bu karar, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla iptal edildi.

Komisyon tarafından ,“Ülkemizin Suriye topraklarında askeri bir harekat başlatması nedeniyle milli birlik ve bütünlük oluşturmak gerekliliği ve içinde bulunulan hassasiyet göz önüne alındı. Marmara Belediyeler Birliği ve Çanakkale Belediye Başkanı’nın görüşmesi sonucunda iptal edilmesinin uygun olacağı değerlendirildi ve iptali yönünde karar alındı" şeklinde bir açıklama yapıldı.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi:

"İnsani ve vicdani olarak almış olduğumuz miting erteleme kararı, ruhsatın yenilenmesi ve madencilik faaliyetlerinin devam etmesi için bir gerekçe oluşturmamalıdır. Kirazlı Balaban'da sürdürülen madencilik faaliyetlerine derhal son verilmeli, maden ruhsatı yenilenmemelidir."
 

Yorumlar (0)