Barış Pınarı Harekâtı’nın kahramanı: KORAL EH sistemi

YPG/PKK’lı teröristlerin tüm iç/dış haberleşme ağlarını çökerterek tüm plan ve stratejisini bitiren teknoloji : “KORAL ELEKTRONİK HARP SİSTEMİ”

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.10.2019, 14:29 03.11.2019, 00:52
Barış Pınarı Harekâtı’nın kahramanı: KORAL EH sistemi

Aselsan’lı Türk mühendisler tarafından geliştirilen elektronik harp sistemi, Barış Pınarı Operasyonu’nda önemli rol oynadı.

Fırat’ın doğusuna yönelik yapılan Barış Pınarı Harekâtı esnasında YPG/PKK teröristleri kendi aralarında iletişim kuramadı ve istihbarat alamadı. YPG/PKK teröristleri, Türk askerine karşı kurduğu tuzaklamaları haberleşme ağları bozulduğu için çalıştıramadı.

Mobil radar KORAL EH ( elektronik harp) sisteminde operatörler aracın içinde yerleşik bulunuyor. Nükleer, biyolojik ve kimyasal (NBC) tehditlerine karşı korumalı operasyon kontrol ünitesinden yönetiliyor.

Modüler yapay zekâ sistemi

Mobil radar EH sistemi KORAL, opsiyonel yapay zekâ modülleriyle görev yapabiliyor. Mobil radar KORAL’ın elektronik destek sistemi tamamen modüler, yani özellikleri paketler halinde değiştirilebiliyor, güncellenebiliyor. KORAL’ın yapay zekâ sistemi görevleri analiz edebiliyor, kaydedilen radar sinyallerini sürekli kaydediyor. Derin ve makine öğrenmesi metotlarıyla geliştirilen yazılımı sayesinde; radar verilerini sistem kütüphanesine sürekli kaydediyor ve işliyor; böylelikle yapay zekâsını güçlendirebiliyor.

Diğer radar tehditlerini aldatabiliyor

“Radar elektronik destek sistemi” ve “dört adet radar elektronik taarruz sistemine” sahip KORAL radarın EH sistemi, elektronik destek ve taarruz özellikleri ile rakipsiz.  Elektronik destek sisteminin genel özelliklerinden en öne çıkan özelliği RF sistemi (karıştırıcı sistem). RF sistemi, diğer radar tehditlerine karşı aktif karıştırma ve aldatma özelliği sunuyor. Geniş anlık bant genişliği ve yüksek duyarlılığı sayesinde, yüksek parametre ölçüm doğruluğu sağlıyor. Bu sayede, KORAL’ın elektronik destek özelliğinin çoklu sisteminin ortak çalışması ile yüksek doğrulukta hedef konumunu buluyor.

ET (Elektronik Taarruz) sistemi ile de KORAL, ET özelliklerinin tamamıyla bütünleşik bir şekilde çalışıyor. Yüksek çıkış ve darbe tekrarlama frekans gücüne sahip olan KORAL; aktif elektronik huzme taraması sağlayan fazlı dizi anten yapısı ile ölü süre minimale indiriliyor ve modüler yapısı sayesinde veri akışını çok hızlı bir şekilde düzenleyebiliyor ve bu şekilde hedefini çok güçlü bir şekilde teşhis edebiliyor.

Genel teknik özellikleri ise şöyle:


Çalışma Sıcaklığı    -30 °C / +50 °C 
Depolama Sıcaklığı    -40 °C / +60 °C 
Nem Oranı    95%
Çevre Koşulları Standardı    MIL-STD-810F
Elektromanyetik Uyumluluk Standardı    MIL-STD-461 E / MIL-STD-464 A

Yorumlar (0)