Süleyman Soylu: İkna çalışmaları sonucunda 243 kişi dağdan indi 

Kastamonu’da Uzman Erbaş Komando Kursu mezuniyet töreninde konuşan Süleyman Soylu, başta PKK terör örgütü olmak üzere pek çok konuda açıklama yaptı. 

GÜNDEM 02.04.2021, 14:21 03.04.2021, 17:37
Süleyman Soylu: İkna çalışmaları sonucunda 243 kişi dağdan indi 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı Uzman Erbaş Komando Temel Kursu mezuniyet töreni sırasında konuştu. Konuşması sırasında gündeminde olan PKK terör örgütüne katılımlar hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan Bakan, geçen sene toplamda 53 kişinin örgüte katıldığını fakat jandarma ve emniyet görevlilerinin iknaları sonucunda toplamda 243 kişinin dağdan indirildiğini belirtti. 

2021 yılında ise 1 Ocak-1 Nisan arasında olan dönemde, terör örgütüne katılanların toplam sayısının 11 olduğunu ifade ederken ikna yolu ile dağdan indirilen kişilerin sayısının da 40 olduğu bilgisini verdi. 

“Çabaları nafiledir” 

Süleyman Soylu, terör örgütlerinin gösterdikleri çabaların ve iş birliklerinin nafile olduğunu belirterek, “sınır komşularımız, 100 sene önce aynı devletin milleti olduğumuz insanlar şu anda Suriye’den kaçarak ülkemize sığınıyorlar” ifadesini kullandı. 

Pakistan, Irak ve Afganistan’dan kaçan pek çok kişinin de ülkemize sığındığını belirten Soylu, dış güçlerin ülkemize her yönden saldırdığını ifade etti. “Bizi Avrupa’nın karakterine, ailesini huzurevine koyan insanların karakterlerine, ailevi değerleri yozlaşmışlara benzetmeye çalışanlar bugün tüm karanlık yapılarıyla, DHKP-C, DEAŞ, PKK ve FETÖ ile bize saldırıyorlar. Göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti ile bize saldırıyorlar.” şeklinde konuştu. 

“Bu üniformalar alelade üniformalar değildir” 

Mezun olan öğrencilerin formalarından yola çıkarak konuşan Bakan, “bu üniformalar alelade üniformalar değildir. Bu vatan da alelade bir vatan değildir.” sözleri ile düşüncelerini ifade etti. 

“Bu ülke yalnız bir arazi parça değildir. Hasımları çok olan, tehditleri yüksek olan, üzerinde hesap yapılan coğrafyadaki bir ülkedir. Kastamonu’dayız. Buranın toprağı, şehitlerimizin kanları ile yoğrulmuştur. Bunun üzerimizde yükü ağırdır ve bunun bilincindeyiz. 7 gün 24 saat boyunca uyanık kalmak artık bizim için normaldir.” ifadelerini kullandı. 

“Eskiden uzaktan yardım yaparlardı şimdi Kandil’deler” 

Dış güçlerin PKK’ya eskiden “uzaktan yardım” yaptığını, fakat PKK sıkışınca şimdi tüm yardımcıların Kandil’e geldiklerini, dış güçlerin “mallarına” sahip çıkmaya çalıştıklarını aktaran Süleyman Soylu, çabalarının nafile olduğunu bir kez daha vurguladı. 

“Darbe girişiminde yara aldık” 

Ülkemizin 15 Temmuz gecesinde yapılan darbe girişiminde yara aldığını ifade eden Bakan Soylu, Emniyet teşkilatında neredeyse “amir kalmayacak” duruma gelindiğini, Sahil Güvenlik ve Jandarma’da da durumun farklı olmadığını belirtti. Ülkemizdeki pek çok kurumun ihanete uğradığını ve bu köklü kurumların “yiğit, düştüğü yerden kalkar” düsturuyla hareket ederek millete hizmette aksatma yapmadığını aktardı. 

Jandarma teşkilatının profesyonellik oranının 2017 senesinde yüzde 59 iken bugün yüzde 82 olduğunu belirten Soylu, Sahil Güvenlik teşkilatının 2016 profesyonellik puanının yüzde 71 iken bugün yüzde 100 olduğunu aktardı.  

Bakan Süleyman Soylu sözlerini, “aldığınız sorumluluğu anlayın. Sizler bugün Sahil Güvenlik ve Jandarma teşkilatlarına adım attınız.” şeklinde bitirdi. 

Yorumlar (0)