Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilinin, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 20.02.2021, 23:55 21.02.2021, 17:05
Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilinin, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

"HDP, PKK'nın partisidir"

Bakan Soylu, "HDP, PKK'nın partisidir. Söz ettiğiniz şahısların siyasal kişilikleri, inisiyatifleri yoktur. Hepsi PKK'nın esiridir, rehinesidir. Zihnen kirletilmiş durumdadırlar ve düzelmeleri de mümkün değildir. 4 adet bildiri oldu: İnsan Hakları Derneği, PKK, HDP MKYK ve Türk Tabipler Birliği. Hepsinde mantık aynı. Buna CHP'yi de ekleyebiliriz. Kılıçdaroğlu ne dedi? 'Burada devlet sorumludur.'" dedi.

Dirayet Dilan Taşdemir kimdir?

Dirayet Dilan Taşdemir, 1982 yılında Ağrı'da dünyaya geldi. Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 'Kadın Politikaları' alanında danışmanlık görevi yaptı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda mecrada toplumsal cinsiyet ve kadın faaliyetleri alanında temsil düzeyinde görev yaptı. 

İki dönem Ağrı ilinden milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve İçişleri Komisyonu üyelikleri yaptı. 

Orta seviyede Almanca bilen Taşdemir, bekardır.

Yorumlar (0)